Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ı ziyaretlerinin ardından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar, “HDP ile Demirtaş arasında ayrılık veya fesat yaratmaya yönelik girişimler beyhudedir, akıllarından geçirmesinler” dedi.

‘Akıllarından bile geçirmesinler’

Haber Merkezi

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamada bulunan genel başkanlardan Mithat Sancar, Demirtaş’ın yeni parti kucağı iddialarını yalanladı.

“Birileri HDP’yi karıştırma spekülasyonları üretiyor” diyen Sancar “Kendisine mücadele programımız hakkında bilgi verdik. Kendisi de önümüzdeki süreçte barış programımıza ilişkin somut katkı ve önerilerini bize sundu.

MYK toplantımızda eylem programımızı paylaşacağız. Demirtaş da ülkedeki tüm toplumsal kesimlerle birlikte çalışarak barışın sağlanabileceğini bize biletti. Bazı spekülasyonlar yaşandı. Demirtaş ismi etrafında yeni parti iddiaları ortaya atıldı. Bu iddiaya cevap vermeye değer bile görmeyiz ancak tartışmaya ilişkin kendisi açıklama yapmak zorunda hissetti” diye konuştu.


Fesat yaratma girişimi boşuna

“HDP ile Selahattin Demirtaş arasında ayrılık veya fesat yaratmaya yönelik girişimler beyhudedir” diyen Sancar sözlerini şöyle sürdürdü: “Akıllarından geçirenler bundan vazgeçsinler. Boşa uğraşırlar. Demirtaş içerideki diğer tüm yoldaşlarımız gibi değerli bir varlığımızdır ve birlikte yürüyoruz. Zaten iletişimiz düzenli olarak devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir. Moralini çok yüksek buldum. Bu da bize güç veriyor.” Sancar, Demirtaş’ın yeni partiye katılacağı iddialarını aktardı. Demirtaş’ın söz konusu iddialara ilişkin “Her şeyiyle siyaseti, hayatı bu parti ile öğrendim. Bu parti de mücadele ettim büyüdüm. HDP dışında herhangi bir alanda adımın geçmesi bile beni üzer hatta öfkenlendirir” dediğini iletti.

Herkes üzerine düşeni yapmalı

Eş Genel Başkan Buldan ise görüşmeyi, “Bugün Demirtaş ve Zeydan’ı ziyaret ettik. Uzun süredir pandemi nedeniyle gelemiyorduk. Demirtaş, pandemiden dolayı yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi. Halkımızın dikkatli olmasını ve kurallara uymasını istedi. Demirtaş ile barış üzerine sohbet ettik. 1 Haziran’da HDP’nin tutum belgesi ile üç aşamalı mücadele programını ve bu süreçlerin sonunda 1 Eylül’deki deklarasyonun anlamlı olduğunu Demirtaş bizzat ifade etti. Demirtaş ile bütün konuşmamaız barış üzerineydi. Bu deklerasyonun toplumsallaşmasını konuştuk. Bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti” şeklinde aktardı.