Akit acıları yine körüklüyor: Bu kez de 'Madımak projeydi' manşeti

Sivas Katliamı’nın yıldönümünde “Müslümanlara Zulmün Adı Madımak” manşetini atan gerici Akit gazetesi bu kez de 33 aydın ve iki otel görevlisinin diri diri yakılarak katledildiği saldırının bir "proje" olduğunu iddia etti.

Gazetenin “Madımak derin proje” başlığıyla sürmanşetten verdiği haberinde yine yakılarak katledilenler değil, yakanlar mağdur gösterildi. Akit, “Madımak olayının bir proje olarak gerçekleştirildiği ve Sünni kesim üzerinde bir “Demokles’in Kılıcı” gibi kullanıldığını” iddia ederken, katliamda yaşamını yitirenlere yine ağır ifadelerle yüklenmeyi ihmal etmedi. Yıllarca süren davanın düşmesine ve katliamın tüm boyutlarıyla halen aydınlatılamamış olmasına rağmen, haberde şu ifadelere yer verildi: “Şeytan Ayetleri kitabını yayınlayan Aziz Nesin öncülüğündeki sözde aydınların tahrikleri ile başlayan olaylarda 37 kişi ölürken, uydurma delillerle ve sahte belgelerle yakalanan Müslümanlar güdümlü mahkemelerce ağır hapis cezalarına çarptırıldı.

33 RAKAMI ‘ŞİFRE’…
Haberde ayrıca Madımak Oteli’ne saldırıda 33 aydının diri diri yakılmasının da “tesadüf olmadığı” iddia ediliyor. Akit şu ifadeleri kullanıyor: “1993 yılında gizli bir el tarafından organize edilen olaylarda 33 şifresi dikkat çekiyor. 24 Mayıs günü Bingöl’de silahsız 33 asker PKK’lı teröristler tarafından kurşuna dizilerek öldürüldü. 2 Temmuz’da da Sivas Madımak Oteli’nde 33 sözde aydın bir provokasyon sonucu ölürken, 3 gün sonra bu olayın misillemesi olarak Erzincan’ın Başbağlar Köyü’nde 33 masum köylü teröristlerce katledildi. Madımak Oteli davası yargılamalarında ise 33 kişiye idam kararı verildi. Ortaya çıkan bu durumun tesadüf olmadığı belirtiliyor.”

Bu 33 rakamıyla ilgili ise Madımak Katliamı davasında yargılanan sanıkların avukatlarından AKP eski Konya Milletvekili Hüsnü Tuna’nın şu yorumuna yer veriliyor: “Her birisinin 33’e tamamlanması tesadüf değil. Madımak Oteli içerinde o malum guruptan olanlar 33 kişiydi. Bu 33 rakamında keramet var mı yok mu bilmiyorum. Ama bu olayların birbiriyle bağlantılı olduğu hakkında kesin kanaatimiz var.”

Akit dünkü haberinde de ceza alanların suçsuz yere yattıklarını iddia etmiş ve soruşturmadan dolayı yine “paralel devleti” suçlamıştı.

Vicdansızlığın adı Akit!