Akit, geçmişte köşe yazdırıp kitaplarını promosyon olarak dağıttığı Adnan Oktar’a verilen hapis cezasını manşetinden duyurdu.

Akit, köşe yazdırıp kitaplarını dağıttığı Adnan Oktar’a verilen cezayı manşet yaptı

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi, geçmişte köşe yazdırıp kitaplarını promosyon olarak dağıttığı Adnan Oktar’a verilen cezayı manşet yaptı. Akit, övgüler düzdüğü Oktar’ın ‘Müslümanların sinir uçlarıyla oynadığını’ söyledi.

Yeni Akit gazetesi, 2018’deki Adnan Oktar operasyonu ardından “Cerahat patladı” manşetiyle çıkmıştı.

akit-kose-yazdirip-kitaplarini-dagittigi-adnan-oktar-a-verilen-cezayi-manset-yapti-828049-1.

Akit, dün sonuçlanan dava ardından ise bugün, “Adnan Oktar’a 1000 yıl hapis” manşetiyle çıktı. Operasyonun kendilerinin yayınları sayesinde yapıldığını öne süren Akit, “Yıllardır bir yandan dini istismar edip diğer yandan kadın bedenlerini teşhir ederek Müslümanların sinir uçlarıyla oynayan Adnan Oktar suç örgütü ile ilgili davada karar çıktı” dedi.

akit-kose-yazdirip-kitaplarini-dagittigi-adnan-oktar-a-verilen-cezayi-manset-yapti-828050-1.

Ancak Oktar’a operasyona ve verilen cezaya bu kadar sevinen Akit’in geçmişi Oktar konusunda dikkat çeken ayrıntılarla dolu.

Akit, geçmişte Adnan Oktar'ın ‘Harun Yahya’ adıyla yayınladığı evrim karşıtı hurafelerle dolu kitaplarını basıp, yazılarına yer veriyordu. Dahası Akit'in cinsel istismar suçundan hapis yatan başyazarı Hüseyin Üzmez de köşesinden Oktar'a övgüler düzüyordu.

Akit’in o yayınlarından bazıları şöyle:

akit-kose-yazdirip-kitaplarini-dagittigi-adnan-oktar-a-verilen-cezayi-manset-yapti-828051-1.

akit-kose-yazdirip-kitaplarini-dagittigi-adnan-oktar-a-verilen-cezayi-manset-yapti-828052-1.

akit-kose-yazdirip-kitaplarini-dagittigi-adnan-oktar-a-verilen-cezayi-manset-yapti-828053-1.