Sivas Katliamı’nın 27. yıl dönümündeki haberinde katliam davası sanıklarından, “Sivas’ın yiğit evlatları” diye bahseden gerici Akit gazetesi, bu kişilerin suçsuz olduğunu ve bir ‘kumpas’la cezaevine atıldıklarını savundu.

Akit’ten Sivas Katliamı sanıklarına: Sivas’ın yiğit evlatları!

Türkiye tarihinin gördüğü en karanlık günlerden biri olan Sivas Katliamı’nın yıl dönümünde gerici Akit gazetesi, katliam davasının sanıklarından “Sivas’ın yiğit evlatları” diye bahsetti, suçsuz olduklarını savundu.

Akit, Sivas Katliamı’nın yıl dönümündeki haberini birinci sayfasında, “Provakatörler dışarda, mazlumlar hala içerde” başlığıyla sundu. Birinci sayfadaki haberde Sivas Katliamı Davası sanıkları için, “Suçsuz yere hapse atılan Sivas’ın yiğit evlatları” ifadeleri kullandı.

Muhammed Uzun imzalı haberde, “Müslümanların üzerine yıkılan Sivas’taki Madımak provokasyonunun üzerinden tam 27 yıl geçti” ifadeleri kullandı.

Haber, şöyle devam etti:

“Kur’an’ın devri bitmiştir” diyerek İslam’a yönelik hakaret dolu sözler sarf eden Aziz Nesin’i protesto eden Sivas’ın yiğit evlatları ne yeniden yargılandı ne de otel yangınının gerçek failleri gün yüzüne çıkarıldı.

akit-ten-sivas-katliami-saniklarina-sivas-in-yigit-evlatlari-751865-1.