Yeni Akit gazetesi, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin skandal bir habere imza attı. Söz konusu haberde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kasım ayını bekleyin" paylaşımı, saldırıyla ilişkilendirildi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, "Alçaklıkta sınır tanımayan Yeni Akit paçavrasının son iftirası nedeniyle derhal suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Akit'ten skandal 'haber': Kılıçdaroğlu suç duyurusunda bulunacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kasım ayını bekleyin" paylaşımıyla ilişkilendirdi.

İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Dün saat 16.20 sıralarında meydana gelen saldırıda, yaralı 81 kişiden 55'i taburcu edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bombalı saldırının Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli kişi olduğunu ve sorgusunda 'PKK/PYD/YPG' bağlantısını itiraf ettiğini bildirdi.

Bombalı saldırıya ilişkin Yeni Akit'in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan haberi ise tepki çekti. "Kılıçdaroğlu Ekim ayında 'Kasım'ı bekleyin' demişti! 'Patlamayı mı kastetti?' sorusu gündemde.." başlıklı haberde, "Ülke olarak İstiklal'de yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin acısı yaşanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 Ekim'de Twitter hesabından paylaştığı mesaj yeniden gündeme geldi" ifadeleri kullanıldı.

Haberde, "Kılıçdaroğlu 27 gün önce paylaştığı mesajında, Kasım ayına işaret etmişti. Üstüne basa basa Kasım'a dikkat çektiği son mesajında, 'Yine tekrar ediyorum. Kasım ayını bekleyin. Bay Kemal'i bekleyin' demişti" ifadelerine yer verildi.

Akit'in haberinde "Sosyal medya kullanıcıları, 'Kılıçdaroğlu Taksim’de patlayacak bombayı kastederek mi kasımı bekleyin dedi' yorumunda bulundu" denildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Akit'in haberi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Çelik, "Alçaklıkta sınır tanımayan Yeni Akit paçavrasının son iftirası nedeniyle derhal suç duyurusunda bulunacağız!" dedi.

Çelik, "Ahlaksızların peşini bırakmayacağız! Mutlaka hesap sorulmasını sağlayacağız!.." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'KASIM AYINI BEKLEYİN' MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere'ye ziyaretlerde bulunmuştu. Kılıçdaroğlu bu gezilerinde bilim insanları ve yatırımcılarla görüşmüştü.

Kılıçdaroğlu, 18 Ekim'de yaptığı paylaşımlarda, şunları ifade etmişti:

"ABD’nin önemli bilim merkezlerini kapsayan bir vizyon programını yeni tamamladım. Bu ziyaretleri eleştirenler var, “Sansür yasası oylanırken neden gittiniz” diyenler var. Eleştiriler ve eleştirenler her zaman başımın üstünde oldu. Ama bu oylamalar öncesinde düşündüm taşındım...

Ya her zamanki gibi Meclis’e gidip mücadele edecektik ancak saray elindeki sayısal çoğunlukla yasayı geçirecekti. Yani gençlere yeni bir şey söylemeden bu süreç tamamlanacaktı. Ya da gençlerin, yeni bir Türkiye’nin mümkün olduğunu görmelerini sağlayacaktım. Ben bu yolu seçtim.

Bu topraklarda bugün, Atatürk sonrası birinci ve ikinci yüzyılın iki farklı Türkiye’sini konuşmaya başlamamız lazım. Çünkü bu iki tablo arasında seçim yapacağımız çok kritik bir eşikteyiz. İlkinde sansür, yasaklar, zorbalıklar var. İkincisinde ise ümit, bilim, gelecek var.

İlkinde sansür, yasaklar, zorbalıklar var. İkincisinde ise ümit var, bilim var, gelecek var. İlkinde Silivri var, hapis var. İkincisinde özgürlükler var, müzik var, kültür var, sanat var.

İlkinde 5’li çeteler, varlıkçılar, ihaleciler, dolandırıcılar, pudracılar, aile gökdelenleri var. İkincisinde dinamik, teknolojik yeni bir Türkiye var.

İlkinde fıtratla kandırıp 1000 araçlık konvoylarla, koruma ordularıyla Saray’a dönmek var. İkincisinde akıl var, bilim var, tedbir var, cana kıymet vermek var.

Birincisinin sonuna geldik, ikincisi doğuyor. Ben ülkemizi bu çukurdan çıkartacak kendi bilim insanlarımızla büyük koalisyonumuzu gençlere göstermek istedim. Bu bilim insanları, girişimciler, insan hakları aktivistleri, yatırımcılar Türkiye’yi darboğazdan çekip almaya hazırlar.

Yine tekrar ediyorum. Kasım ayını bekleyin. Bay Kemal’i bekleyin..."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 2 Kasım'daki paylaşımında ise şunları ifade etmişti:

"Türkiye’yi önce maddi açıdan batırdılar. Sonra da kara paraya izin verdiler ve manevi olarak batırma süreci başladı. Erdoğan güya sigaraya karşı. Ama kara parada sorun yok. Ülkeyi gri listeye soktular. Kara para pisliğinin bulaştığı ülkeler listesi bu.

Kara para ile şehirlerimize mafya geldi. Uluslararası uyuşturucu baronlarına sesleniyorum, şehirlerimizi terk edin. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğiz.

Peki çözüm nerede. Çözüm temiz parayı, temiz yatırımcıyı ülkeye getirmektedir. O paralarla, o yatırımlarla gençleri sokaklardaki bu bataklıktan çekip alacağız.

Temiz paranın girdiği sokaktan, kirli para hemen kaçar. Ben bu parayı bulup getireceğim. Bunun için Londra’dayım. Burada görüşeceğim bazı yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonları dünyada 5 Trilyon Dolar parayı yönetiyor. Halkımdan ricam, sabırla Kasım sonunu bekleyin."

Kulislere yansıyan bilgilere göre, "Kasım ayını bekleyin" diyen Kılıçdaroğlu'nun, ekonomi programı açıklanması bekleniyor.