Yeni Akit gazetesinin yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP'nin 15 Temmuz yaklaşırken ANAP'ın son günlerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtti. Dilipak, “Brütüs’lere dikkat!” dedi

Akit yazarı Dilipak’tan dikkat çeken uyarı: Brütüslere dikkat!

AKP’nin kontrolündeki Yeni Akit gazetesinin yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP’ye yönelik dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Dilipak, “15 Temmuz’a doğru” başlıklı yazısında, iktidarların kendi içlerinde yaşadığı sıkıntılardan ve tarihte yaşanan ihanetlerden bahsetti.

Siyasetçilerin kendilerinden çok emin olmaması gerektiğini söyleyen Yeni Akit yazarı, “Hz. Osman’ı şehid etmeye gelenlerin başında Hz. Ebubekir’in oğlu vardı” dedi. Dilipak tarihten verdiği diğer örneklerle de ‘içeriden ihanet’ uyarısı yaptı.

“Birileri sizi durup dururken metihte sınır tanımıyorsa, yükseklere kaldırıyorsa, bilin ki, bunu sizi yere çalmak için yapıyorlardır” ifadelerini kullanan Dilipak, AKP’lilerin ANAP’ın son günlerini yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini kaydetti: “Okurlarsa görecekler, tarih tekerrürden ibaret, çünkü ibret almıyoruz ve aynı delikten ısırılmaya devam ediyoruz.”

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, yazısında şu satırlara yer verdi:

‘YAŞASIN YENİ KIRAL DİYECEKLER’

“Nereden geldik, nereye gidiyoruz! Bu gidiş nereye, birlikte yola çıktıklarımız nerede, yolda bulduklarımız neredeler. Eba Müslim’e kulak verin: 'Onlar, zarar vermeyeceklerinden emin oldukları için dostlarını kendilerinden uzak tuttular. Kendilerine bağlamak ve kazanmak için de düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırılan düşman dost olmadı. Ama uzaklaştırılan dost düşman oldu. Herkes düşman safında birleşince de, yıkılmaları mukadder oldu.'

Brütüs’lere dikkat! Onlar siyaset, bürokrasi, iş dünyası, sanat, media, diplomasi, STK, her yerdeler. Kıral öldüğünde “yaşasın yeni kıral” diye sokağa ilk çıkacak onlardır, 15 Temmuz’da darbenin başarısız olduğu belli olduğunda olduğu gibi. 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde bazı şeyleri yeniden düşünmekte fayda var.”