Gerici Akit gazetesinin yazarı Ahmet Gülümseyen, kadınların spor yapmasına karşı köşe yazdı, "Yazılı olduğu kadar, sözlü olarak da ‘Müslüman Türk kadınını sözde güreş diye, çirkin oyunun içerisine çekmeyin!’ ikazlarımıza rağmen, bakıyoruz da, güreşen kadın sayısı her geçen gün artmakta," ifadelerini kullandı.

Akit yazarı: İkazımıza rağmen güreşen kadın sayısı her gün artıyor

Akit gazetesi yazarı Ahmet Gülümseyen, kadınların güreş sporunda yer almasına karşı köşe yazdı. “Kadınların güreşmemesi konusunda sürekli ikazlarda bulunduğunu” söyleyen Akit yazarı, “Bu tür ‘sapkın’ sürece, halen ‘dur’ diyecek kimse çıkmayacak mı?” dedi.

Gülümseyen, köşe yazısında "Kadınları güreştirme rezaletiyle ilgili duyduklarımızı yazmazsak, Allah bize hesabını sorar düşüncesiyle kalemimize sarıldık. Kadını güreştirme yolunda 20-25 yıl önce başlayan çalışmaların, bırakın çıraklık ve kalfalığı, ustalık dönemini bile çoktan solladığını görüyoruz! Bu satırlarda neleri paylaşmadık ki. ‘Dur’ denilmediği sürece ‘Kitap olur mu acaba?’ demeye kalmayacak, her yeni haberle o kitaplara yeni ciltleri eklenecek gibi gözüküyor; işletilen süreç o derece üzücü, rezalet, o derece çirkin ki," ifadelerini kullandı.

"Adına spor diyerek, kadınlara mayo giydirip ülke insanımın o saf, temiz duyguları nasıl suiistimal edilebilir ki, halen anlamış değiliz," ifadelerini kullanan Gülümseyen, "Yazılı olduğu kadar, sözlü olarak da ‘Müslüman Türk kadınını sözde güreş diye, çirkin oyunun içerisine çekmeyin!’ ikazlarımıza rağmen, bakıyoruz da, güreşen kadın sayısı her geçen gün artmakta. O kadar uyarılarımıza rağmen halen ‘Kardeşim ben kadının güreşmesine karşıyım ve yasaklıyorum’ diyen, masaya yumruğunu vuran çıkmadı," diye devam etti.

Gülümseyen şunları da yazdı:

"İşte o sessizliğe bürünenlerin etkili ve yetkili makamların/kişilerin, toplumun genç kızlarını hangi sürece taşıdığını maddeler halinde görünüz; “*Kadınların güreşmesini istemeyen antrenör veya sporcu, güreş camiasından dışlanıyor.

Güreşen kız çocuklarının yaşı 8-9 yaşlarına kadar inmiş durumda.

Yaşları küçük bahanesiyle, kızlar ve erkeklerin aynı anda mekânda antrenman yapmaları.

Kadınlar; güya daha iyi antrenman yapmaları bahanesiyle, erkek partnerle çalıştırılıyor.

Antrenmana kapalı kıyafetle gelen çocuklar, güreşmek için salonda mayo giyiyor.

Eski güreşçi baba, kızının şampiyon olması için gayret sarf etmesi (Hatırlayın, TRT’nin marifetmiş gibi ısıtıp ısıtıp, insanlara izlettiği Hint filmi Dandal’ı).

Kadın antrenörler yetiştirilme gayreti. Ve diğerleri…Her bir cümlesi ayrı bir yazı konusu olacak bu tür ‘sapkın’ sürece, halen ‘dur’ diyecek kimse çıkmayacak mı? Eğer çıkmayacaksa ne diyelim! Toplumun gençliğini, sözde spor adı altında ‘rezalet’ batağına sürükleyen eserinizle ‘rezil’ olunuz!.!"