Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, ABD Senatosu'nun S-400’ler nedeniyle Türkiye’ye yönelik aldığı yaptırım kararının karşısına sosyal medya yasasını koydu ve “Yaptırım öyle değil, böyle olur” dedi.

Akit yazarı, sosyal medya yasasıyla avundu: Yaptırım böyle olur!

MEDYA SERVİSİ

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, ABD’nin Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemleri üzerinden uygulamayı planladığı yaptırımlarla ilgili ilginç bir yorumda bulundu.

“Yaptırım öyle değil, böyle olur!” diyen Karahasanoğlu, Türkiye’de kısa bir süre önce çıkarılan sosyal medya yasasının büyük ölçüde ABD merkezli olan sosyal medya platformlarına yönelik olduğunu belirterek, bu yasayı emperyalistler devlete yönelik ‘gerçek yaptırım’ gibi sundu.

YouTube’un Türkiye’ye temsilci atama kararını “ABD’nin geri adımı” gibi yorumlayan ve Türkiye’de sosyal medya şirketlerine yönelik çıkarılan yasa ile ABD Senatosu’nun doğrudan Türkiye’ye aldığı kararı eşdeğer tutan Karahasanoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

‘TÜRK YAPTIRIMI’

“ABD’nin Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımları tartışılırken, aslında Türkiye’de de bir yasa çıktı.. CAATSA yasası gibi bir şey.. Bu da “Türk yaptırımı” diyebileceğimiz, sosyal medya düzenlemesini öngören bir kanun.. Aynen CAATSA yaptırımları gibi, içinde yaptırımlar barındırıyor.. Bizim çıkardığımız kanunda, neler öngörülüyor? Büyük ölçüde ABD merkezli olan sosyal medya platformlarına, Türkiye’de temsilcilik açmaları zorunluluğu getirme ile işe başlanıyor.. (…) Dün Youtube’dan açıklama geldi.. “Türkiye’de temsilcilik açacağı” duyurusunda bulundu.. Yaptırım öyle değil, işte böyle olur.. ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarında, henüz bizden bir geri adım yok.. Ama Türkiye’nin yaptırımlarında.. Bakın ABD’nin dev medya şirketinde, geri adım var.. Türkiye üç ayda, YouTube’a temsilciliği açtırdı ise.. İçimizdeki hainler sevinmese de.. Bizler sevinelim..”

ABD YAPTIRIMLARI SENATO’DAN GEÇTİ

ABD Senatosu’nun Türkiye'ye CAATSA yaptırımlarını da içeren Savunma Bütçesi 11'e karşı 79 oyla senatodan geçti. Tasarıda, Türkiye’nin S-400’leri teslim almasının ABD Hasımlarına Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında Rusya ile önemli bir işlem olarak kabul edildiği ve NDAA’nın yasalaşmasından sonra 30 gün içinde Türkiye’de S-400 alımına müdahil olanlara CAATSA yaptırımlarının uygulanması talep edildi.

Temsilciler Meclisi’nden üçte ikiden büyük oy çokluğuyla geçen tasarı, Senatodan da aynı çoğunlukla geçtiği için Trump'ın vetosu geçersiz kılınabilecek. Trump, bu yasayı veto edeceğini açıkladı.