Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralı'nın (NGS) inşaat sahasında, Rus uyruklu bir işçi hayatını kaybetti. Akkuyu Nükleer A.Ş.’den yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Akkuyu NGS sahasında iş cinayeti: Metal yapının altında kalan işçi hayatını kaybetti

Akkuyu Nükleer A.Ş., dün metal bir yapının montajında çalışan Rus uyruklu işçinin yapının altında kalarak ağır yaralandığını, sonrasında da hayatını kaybettiğini duyurdu.

Akkuyu Nükleer A.Ş., yazılı bir açıklama yaparak, olayla ilgili detayları paylaştı.

Olayın dün saat 17.00 civarında meydana geldiği belirtilen açıklamada, “Akkuyu NGS şantiyesinin 1’inci ünitesinin yanında bulunan ön montaj alanında, metal bir yapının montajının yapıldığı sırada taşeron şirket çalışanlarından olan Rus uyruklu bir işçimiz, metal yapının altında kalarak ağır yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir” denildi.

Açıklama şu şekilde:

"24 Şubat 2022 Perşembe günü saat 17:00 civarında, Akkuyu NGS şantiyesinin 1’inci ünitesinin yanında bulunan ön montaj alanında, metal bir yapının montajının yapıldığı sırada taşeron şirket çalışanlarından olan Rus uyruklu bir işçimiz, metal yapının altında kalarak ağır yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir.

Konu ile ilgili adli süreç başlamıştır.

Ayrıca özel bir komisyon tarafından olayın nedenleri araştırılmaktadır. Soruşturmanın sonuçlarına göre, iş planlama ve yürütülmesini ihlal eden ya da olaya sebep olan sorumlularla ilgili gereği yapılacaktır.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. merhumun ailesine ve arkadaşlarına en içten baş sağlığı dileklerini sunmaktadır. Ailesine gerekli her türlü destek sağlanacaktır."