Akkuyu Nükleer Santrali inşaatındaki patlamalardan yeni görüntüler ortaya çıktı. Santralin inşaat çalışmaları kapsamında patlatılan dinamitler bölgede bulunan apartmanlarda hasara neden oldu.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatındaki patlamadan yeni görüntüler ortaya çıktı

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatındaki patlamalardan yeni görüntüler ortaya çıktı.

Mersin'in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesinde, Akkuyu Nükleer Santrali inşaat çalışmaları kapsamında patlatılan dinamitler bölgede bulunan apartmanlarda hasara neden oldu.

İnşaatın devam ettiği bölgenin yakınında bulunan 86 daireli Tanya Sitesi saat 17.00 sıralarında meydana gelen patlatmalarla sarsıldı, sitede bulunan pek çok dairenin camları kırıldı, çatılarda ve kapılarda hasar meydana geldi.

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar, yol yapımında kullanılan dinamitlerle yapılan patlatma nedeniyle bölgedeki evlerde ufak çaplı hasarlar tespit ettiklerini, konu ile ilgili incelemelerinin sürdüğünü anlattı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mersin Valiliği ise, şu bilgileri paylaştı:

"İlimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir.

Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır."