İzmir’de mimar ve mühendisler, meslek örgütleri deprem çalışmalarından dışlanıyor. Bildiğini okuyan iktidar facialara davetiye çıkarıyor. Hekimleri, uzmanları sürece dâhil etmeyen iktidar salgının kontrolden çıkmasına yol açtı. Yanlışta ısrar büyük bir felakete dönüşmek üzere.

Akla, bilime değil; ranta-çıkara kulak veriliyor! Felaketler işte tam da bu yüzden yaşanıyor

İŞİN UZMANLARI DIŞLANIYOR

Bugüne kadar deprem konusunda kayda değer tek bir adım atmayan AKP yaşananlardan ders çıkarma niyetinde değil. İzmir’deki depremin ardından kentte hasar ve tespit çalışması yapmak için ekipler oluşturan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TMMOB’u sürece dâhil etmiyor. İMO İzmir Şube Başkanı Ulutaş, “İzmir’i bilen, işinin ehli mimar ve mühendisler sürecin dışında tutuluyorlar” dedi.

‘MESLEK ÖRGÜTLERİNİ YOK SAYAMAZSINIZ’

Süreç dışına itilmelerine tepki gösteren TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Bizlerin bilimi ve tekniği esas alan, halkın çıkarını önceleyen anlayışı iktidarın öncelikleriyle uyuşmuyor. Kendi çıkarlarının ve sermayenin ihtiyaçlarına kulak veriyorlar. Bu durum insanların gündelik yaşamlarını ve geleceklerini tehlikeye atıyor” dedi.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

YANLIŞLAR SALGINI PATLATTI

Benzer yanlış ve hatalar salgınla mücadele konusunda da yapılıyor. 11 Mart’ta ilk koronavirüs vakasının açıklamasından bu yana yaklaşık 8 ay geçti. Uzmanların, sağlıkçıların, hekimlerin çağrıları, eleştirileri, önerilerine kulaklar kapandı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) süreçten dışlandı, aylar boyunca randevu dahi verilmedi. Bu süre zarfında salgınla mücadelede bir ilerleme kaydedilemedi.

‘VAKALARIN PATLAMASINA YOL AÇAN ZİHNİYET’

TTB Merkez Konsey üyesi Prof. Dr. İbrahim Akkurt ‘normalleşme’ kararlarının salgınla mücadeleye ciddi darbe vurduğunu ifade etti. Akkurt, şunları söyledi:

“Hastanelerde yatak, yoğun bakımlarda yer nerdeyse kalmadı. Günlük tablodaki 2 binli verilerin herhangi bir ilimizde görülen veriler olduğunu sahada biz hekimler biliyoruz.”

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.