Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne kiralanma durumuna İzmirliler tepki gösterdi. AKM önünde yapılan açıklamada, AKP'nin elini AKM'den çekmesi istendi.

'AKM'den elinizi çekin'

BİRGÜN EGE

İzmir’de sanat ve kültüre 40 yıldır ev sahipliği yapan, Konak’ta bulunan Ege Üniversite’ne bağlı iki büyük, bir küçük tiyatro salonu, sanat galerisi ve seminer odası bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne devredileceği kentte tartışma konusu oldu.

İzmir Tiyatrolar Derneği'nin çağrısıyla AKM önünde bir açıklama yapıldı. Açıklamaya CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter de katıldı.
Açıklamayı okuyan İzmir Tiyatrolar Derneği Başkanı Özgür Başkaya, "İzmir Tiyatroları Derneği olarak, İzmirli vatandaşları uyaran ve böylesi bir olaya karşı birlikte hareket edilmesini isteyen bir açıklama yapmıştık. Daha sonra kişi ve kurumlarca çeşitli tarihlerde "karşı duruş ve bu durumu onaylamama", haber ve yazıları da basın/ medya ve internet ortamlarında yer almıştı" dedi.

İzmir Tiyatroları Derneği olarak Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nün de konuyu muğlak bırakmayarak AKM hakkında gerekli açıklamayı yapmalarını istediklerini vurgulayan Başkaya, "Bugüne dek somut bir sonuç alınamadı. Bugünkü basın açıklamamızın amacı, kamuoyu ve sanatçılar adına durumun açıklığa kavuşturulması içindir. Atatürk Kültür Merkezi'nin bir kültür-sanat kurumu olarak kalmasını istiyor, geçici de olsa İl Emniyet Müdürlüğü'ne devredilmesine karşı çıkıyoruz. AKP elini AKM'den çek" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter de bir açıklama yaparak, "İsmi Atatürk Kültür Merkezi İzmir için çok önemli. 4,5 milyon İzmirlinin kulağı burada. İzmir'in kalbi burası. Bu binanın hiçbir şekilde hiçbir kuruma tahsisi olmayacak. Maalesef bir AKP zihniyeti var nerede Atatürk ismi varsa siliyor. Burayı vermeyeceğiz, alamayacaklar" ifadelerini kullandı.