AKOM'dan İstanbul için sağanak yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte bugün sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri beklenildiğini ifade etti. Yapılan açıklamada, sağanak yağmur geçişlerinin meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı yurttaşların tedbir alması ve dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.

AKOM'dan yapılan duyuruda, "Meteorolojiden alınan duyuruya göre bugün İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri bekleniyor. Yağışların başta Anadolu yakası olmak üzere il genelinde bugün akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması gerekiyor. Serin hava, ani yağışlar ve kararsız hava koşulları nedeni ile yağış miktarları beklenenden fazla olabilmektedir. Bölgemizde görülecek kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar) önceden tedbir alınmalı ve dikkatli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

İBB ÖNLEM ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte yarın sabaha kadar aralıklarla yerel sağanak geçişleri beklenildiğinden, yollarda göllenme ve su baskını yaşanmaması için önlem aldı.

İBB, ani ve kuvvetli yağmurun yollarda göllenme ve kot seviyesinin altında kalan yerlerde su baskını hadiselerine neden olmaması için şehir genelinde mazgalları açık tutuyor.