AKOM, Bağcılar, Esenler ve Güngören ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklendiğini duyurdu. Arnavutköy ve Başakşehir'de de sağanak yağmurun etkili olacağı tahmin edildi

AKOM'dan İstanbul için yağış uyarısı: 5 ilçeye dikkat çekildi

AKOM, Bağcılar, Esenler ve Güngören ilçelerinde başlayan sağanak yağmurların akşam saatlerine kadar devam edeceği tahminini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM’un paylaştığı meteorolojik radar verilerine göre Bağcılar, Esenler ve Güngören ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanması, yağışların il genelinde akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Paylaşılan verilere göre Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde önümüzdeki bir saat boyunca kuvvetli sağanak yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

akom-dan-istanbul-icin-yagis-uyarisi-5-ilceye-dikkat-cekildi-745845-1.

İstanbul'da öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış etkili oldu. Yurttaşlar yağış nedeniyle oluşan su birikintilerinden güçlükle geçebildi.

Kartal, Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Zeytinburnu, Bağcılar, Eyüp ve Küçükçekmece'de etkili olan sağanak nedeniyle yurttaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı.

Aniden bastıran yağmur İkitelli'de sele dönüştü. Basın ekspres yolunda araçlar mahsur kaldı. Ev ve iş yerlerini su bastı.