AKP, 'AK emniyeti' böyle yaratmış: Vekiller referans vermiş, adaylar fişlenmiş

Özellikle 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından devlet içinde Fethullah Gülen Cemaati’nin kadrolaşmasını hedef alan AKP hükümetinin Emniyet Teşkilatı bünyesindeki cemaat etkisini kırarak AKPolis teşkilatı yaratma süreci belgeleriyle ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdür yardımcılarından birinin bilgisayarındaki belgeleri ele geçirdiğini duyuran ‘Sosyalist Hackerlar’, Polis Akademisi’nde 2.500 komiser adayı alım sınavında adaylar niteliklerine göre değil, AKP’li bürokratların referanslarına göre değerlendirildiğini gözler önüne serdi.

Belgelerde, yeni alınacak adaylara AKP’li milletvekilleri ya da kadroları tarafından referans veriliyor ve bir üst yazıyla ‘Emniyet teşkilatının ilgilenmesi’ talep ediliyor.

MUAMMER GÜLER DE VAR, ERDOĞAN’IN TEYZE OĞLU DA…
21 Ekim ile 31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen sınav ve mülakatlara girecek adaylara ‘referans’ veren AKP’li vekiller, bürokratlar ve devlet görevlileri arasında yolsuzluk operasyonunda adı geçen eski bakan Muammer Güler, Tayyip Erdoğan’ın akrabası olan ve Danıştay’a atanan Mevlüt Atbaş isimleri dikkat çekti.

 

Diğer referanslar ise şöyle:

Muammer Güler –Mardin Milletvekili, Osman Güneş – İçişleri Bakan Yardımcısı, Mustafa Şentop – İstanbul Milletvekili, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi, Mustafa Öztürk –Bursa Milletvekili, Ziver Özdemir-Batman Milletvekili, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi, Zeyid Aslan –Tokat Milletvekili, Salih Koca – Eskişehir Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, Önder Matlı – Bursa Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, Mehmet Kerim Yıldız –Ağrı Milletvekili, Mehmet Ersoy –Sinop Milletvekili, İçişleri Komisyonu Başkanı, Ertuğrul Soysal– Yozgat Milletvekili,  Yusuf Başer –Yozgat Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi, Mahmut Mücahit Fındıklı –Malatya Milletvekili, Mustafa Bilici – Van Milletvekili, Harun Tüfekçi – Konya Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi, Ahmet Tevfik Uzun - AKP Mersin Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi, Abdullah Erin - İçişleri Bakanlığı Bakan Danışmanı Mülkiye Başmüfettişi, Hamza Dağ – Avukat, AKP İzmir Milletvekili, Mevlüt Akgün – AKP Karaman Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi, Mustafa Demir – AKP Samsun Milletvekili, Görbil Özcan – AKP’li Erzurum Şenkaya Belediye Başkanı, Mevlüt Atbaş – Tayyip Erdoğan’ın teyzesinin oğlu ve Danıştay üyesi, Murat Zorluoğlu – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, İbrahim Kulular – Kayseri İl Emniyet Müdürü, Burhan Çakır- Erzincan İl Başkanı.

 

ANNEANNELERİ  BİLE FİŞLEMİŞLER, YATAK ODALARINA GİRMİŞLER!
Belgelere göre, Kürt, Alevi, solcu, ülkücü ve Cemaatçi olarak fişlenen adayların ayrıca hangi otelde kaç kişi kaldığı veya eğitim çağında çocuğu varsa hangi okula gittiği bile takip ediliyor. TKP, Dev Yol, sendika ve PKK üyeliklerinin dikkatle incelendiği listede Gezi direnişi sırasında eylemlere katılan adaylar için de not düşülmüş.

Adayların tüm akrabalarının takip edildiği fişlemede, bir adayın anneannesinin ‘zayıf ahlakı’ bile listede yer almış. 'Terör örgütü' üyeliklerinin yanı sıra hem erkek hem de kadın adayların partnerleriyle yaşadığı ilişkiler de 'gözden kaçmamış'.

Adayların fişlenmesine neden olan nitelikler arasında ise şunlar yer aldı:

>> Amcası THKO terör örgütü faaliyetlerine aktif olarak katıldı

>> Alperen Ocakları, Ülkü Ocağı üyesi, üniversitede masa başı sorumlusu

>> Üvey amcası 2006 yılında DTP üyesi, 2011 yılında BDP üyesi

>> 2008-2014 yılında arasında üç farklı bayanla sekiz adet bekar-bekar otel kaydı var.

>> 2013-2014 yılları arasında iki bekâr erkekle dört adet otel kaydı var.

>> Dedesi 2009 yılında kasten adam öldürmekten ceza aldı. Dayısı ruhsatsız silah bulundurmaktan ceza aldı.

>> Dayısı Fethullah Gülen’e ait Battalgazi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi.

>> Teyzesi: 1992 yılında eğit-sen üyesi. 2004 yılında aşırı sol gruplar tarafından düzenlenen alternatif Nevruz kutlamasına
katıldı. 2002 yılında kocası Kırşehir  ÖDP genel başkan yardımcısı oldu. 2006 yılında oğlu TKKKÖ (Türkiye Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü) sempatizanı oldu.

>>  Anneannesi ahlaki yönden zayıf bir kişi.

>> Amcası selefi gruplarda faaliyette.