Evet, AKP artık bir oligark...

Evet, AKP artık bir oligark...

Söylenişinden ötürü amma tuhaf değil mi? Karga sesi gibi bir isim...

Oligark, “oligarşi mensubu” demek... Peki, oligarşi ne demek? Şöyle bir slogan atayım, anlarsınız: Oligarşi, iktidarda! Bir avuç zorba!

Oligark, demek ki çok güçlü bir kelimedir, sadece ismiyle değil sesiyle de müsemmadır.

Oligark,  deyince, yani son hecesi “gark”ı telaffuz edince, zaten boğazınız sıkılmış gibi olmuyor musunuz? Hah işte, oligark da işte böyle yapandır, boğazımızı sıkandır...

Oligarklar “gark, gark” diye tepemizde dolaşan leş kargalarıdır...

***

“Gak guk gark” sesleri arasında bir vaveyladır sürüp gidiyor. Ama asıl vaveyla ipin göğüsleneceği günde, 12 Haziran’da kopmayacak ki, sonrasında kopacak.

Hani çok söylenen bir laf vardı:  “12 Eylül sabahı ne terör kaldı ne kargaşa. Hepsi bir gecede bitti!” Oysa doğru değildi... 12 Eylül’e direnenler darbenin televizyonunda ve matbuatında doğal olarak hiç yer bulmamıştı.

İşte dün bize bunu söyleyen zihniyet şimdi diyor ki: “12 Haziran sabahı bambaşka bir Türkiye’ye uyanacağız, her şey güllük gülistanlık olacak!”

El hak “başka” olacağı kesin, ama “kesin” olan bir şey daha var: AKP yüzde elliyle gelse bile geri kalan yüzde elli daha fazla fokurdayacak ve toplumsal fokurdama artacak.

İşte bu yüzden dipten fokurdayarak gelen dalgaları, mesela interneti susturarak, ülkeyi karanlığa boğduktan sonra kırmaya çalışacaklar. Ve bu dalgakıranlar, yani imamın orduları kendinden olmayan herkese tam anlamıyla “dalacaklar”...

İşte 12 Haziran sabahından itibaren olacaklar budur. Denklem kurulmuştur: AKP zihniyetindekiler için “demokrasi” her türden muhalifleri için “diktatörlük”...

Görsel ve yazılı basın tam denetimlerinde, tek açıkları internet ve bunun farkındalar. Oysa operasyonlar karanlıkta yapılabilir, bu yüzden interneti filtrelemek, karartmak için boş yere çırpınmıyorlar. Tunus, Mısır, Suriye kâbuslarını yaşamamak için, karartma gecelerinden medet umuyorlar.

En fazla fokurdayan muhalifler: Kürtler.

Ama AKP’liler bu konuda gelip gelebilecekleri noktayı da söylediler: Kürt sorunu yok!

Vah lele lele...

Kürt çözümü de “yok”, çünkü iktidarda bir avuç zorba var!

Bu kez “kart kurt” demiyorlar, “gark gark” diyorlar, oligarklar...

Tepemizdeki leş kargaları...