AKP iktidarı, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının 2019 yerel seçimler öncesinde neleri vaat ettiği ve bunlardan ne kadarını hayata geçirdiğine dair rapor hazırlayacak.

AKP, CHP'li büyükşehir belediyeleri için rapor hazırlayacak

Önceki seçimlerde İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehirlerini kaybeden AKP, önümüzdeki yıl yapılması planlanan seçimler öncesi CHP’li büyükşehir belediyeleri için performans raporu hazırlayacak.

Türkiye gazetesinin haberine göre, bu kapsamdaki yapılacak çalışmaların ilki 25 Temmuz’da İzmir’de gerçekleştirilecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Hatay büyükşehir belediye meclislerinin AKP grup başkanvekilleri, AKP Genel Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde bir toplantı düzenlemişti.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının, icraatları ve projeleri ile kamuoyunun karşısına çıkmak yerine, ‘mazeret ve acziyet deklarasyonları’ yayınladıklarını iddia etmişti.

Ankara’da yapılan genel toplantının ardından AKP, CHP’li 11 büyükşehir belediye ile ilgili bir çalışma gerçekleştirecek. AKP kurmayları, İzmir’e giderek 2019 yerel seçimler öncesinde mevcuttaki belediye başkanının neleri vaat ettiğini ve bunlardan ne kadarını hayata geçirdiği konusunda değerlendirmeler yapacak. Ayrıca, belediyelere bugüne kadar vatandaşların en çok şikâyet ettiği konularla ilgili ne gibi çalışmalar yapıldığı ve hangi adımların atıldığına da bakılacak. Daha sonra hazırlanan rapor, kamuoyuna sunulacak. Söz konusu değerlendirme toplantılarına İzmir’den sonra Ankara ve Adana’da devam edilecek.