AKP'de Bülent Arınç krizi büyüyor

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Üyesi Bülent Arınç'ın, görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile ilgili yaptığı açıklamalar AKP'de krize neden oldu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ardından AKP'li Mehmet Metiner de Arınç'a tepki gösterdi.

Eski AKP milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner, isim vermeden Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Üyesi Bülent Arınç'a eleştirilerde bulundu. "Adam tam bir kibir abidesi" diyen Metiner, "Al gölgeni, çek git!" ifadesini kullandı.

Bugün Star'da yayınlanan "Al gölgeni, çek git!" başlıklı yazısında Metiner, "Adı lazım değil. Adam tam bir kibir abidesi. Ama kibri mütevazılık postunda. En tehlikeli kibir türüdür bu: Tevazu kisvesine bürünmüş kibir! Kendi fikirlerini çok önemser. Siyasette duayen olduğuna inanır. Müthiş hırslıdır. Bir o kadar da kindar, kıskanç ve kaprisli. İlerleyen yaşına rağmen benlik davası güder. Kendi aklını herkesinkinden üstün görür. Dolayısıyla fikirlerini... Hangi kesimin üzerinde artık etkisi vardır bilinmez ama kendisi gücüne ziyadesiyle inanır. Oturduğu her yerde ağırlığından bahseder. Bir insan niye ağırlığından bahsetme gereği duyar ki bilmem! Benim bildiğim ağırlığı olan bundan bahsetmez. Siyasi gücü ve karşılığı olan bunu dile getirmez" ifadelerini kullandı.

Metiner yazısının devamında, "Bana sorarsanız şöyle derim: Liderin ihanetçi dediklerinin verdiği zararın daha fazlasını bu adam veriyor. Hâlâ içerden konuştuğu için. Benden söylemesi" dedi.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bülent Arınç, Habertürk Tv'de katıldığı Manşet programında, görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile ilgili açıklamada, “Ahmet Türk’ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Terörle alakası yoktur, barış olsun isteyen biridir” ifadelerini kullanmıştı.

Arınç'ın açıklamalarına AKP'den tepki gelmişti.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Arınç'a tepki göstererek "Çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk’ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu. Hiçbir adam ezbere gerekçelerle, uyduruk gerekçelerle görevden alınmaz" diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Arınç'a yönelik, "Yaptığı bu açıklamalar şahsi fikirleridir. Cumhurbaşkanlığını bağlamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Arınç, AKP'lilerden gelen eleştirilere "Ben zaten konuşmamın başında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak konuşmuyorum, bu yanlış anlamalara sebebiyet verebilir diye belirttim. Ben sözlerimin başında bunu söylüyorum" diye yanıt vermişti.