Cahit Özkan'ın görevden alınması sonrası boşalan AKP Grup Başkanvekilliği'ne Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç seçildi. Özkan'ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne yönelik ifadeleri parti içinde tartışma yaratmıştı.

AKP'de Cahit Özkan'dan boşalan göreve Yılmaz Tunç seçildi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilgili ifadeleri tartışma yaratan ve ardından partisindeki görevinden alınan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan boşalan grup başkanvekilliğine AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç seçildi.

AKP yeni grup başkanvekilinin belirlenmesi için basına kapalı toplandı. Toplantıda, Cahit Özkan'ın yerine yeni grup başkanvekilinin belirlenmesi amacıyla, Grup İç Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre seçim yapıldı.

Seçim sonucunda Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AKP Grup Başkanvekilliği görevine getirildi.

AKP'DE CAHİT ÖZKAN KRİZİ

AKP'li Cahit Özkan, katıldığı bir YouTube programında, son dönemde Türkiye ile BAE arasında yaşanan gelişmeleri değerlendirmiş, "Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, o zaman teslim oldu" ifadelerini kullanmıştı. Özkan'ın açıklamaları partisi içinde tartışma yaratmış, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" demişti.

Özkan'ın, BAE ile ilgili ifadelerinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da 'azarlandığı' kaydedilmişti.

AA