Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, "uzun süre AKP'de görev almış" bir grubun araştırmasına ilişkin yazısında, "AK Parti'nin oylarındaki ciddi erimeyi onlar da tespit etmişler ve analizlerinde AK Parti oylarının 2002 öncesine düştüğüne dikkat çekmişler" ifadelerini kullandı.

AKP'de görev almış isimlerden anket: "Partinin oy oranı 2002 öncesine düştü"

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AKP kulislerinde dolaşan ankete ilişkin bir yazı kaleme aldı. Zeyrek, "Ankara'da uzun süre AKP'de görev almış bir grup, yaptığı anketleri aboneleri ile paylaşıyor. Son anketi ben de gördüm, erime herkesin dikkatini çekmiş" ifadelerini kullandı.

'İki fotoğraf ve muhalefete zor bir soru' başlıklı yazısında Zeyrek, "Ülkenin genel ekonomik tablosu nedeniyle iktidarın kan kaybı sürüyor. Ancak, AK Parti açısından başka bir kayıp alanı daha var. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kitlesel kayıplar yaşayabilir. Mevcut politikaları sürdürürse büyük kentlerdeki Kürtlerin oyunu da kaybedebilir. Ekonomi, işsizlik gibi faktörlerin neden olduğu kayba Kürt seçmenlerin kaybı eklendiğinde de AK Parti, kurulduğundan bu yana en düşük oy alabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Zeyrek, "Ankara'da çoğu AK Parti'de uzun süre görev almış, AK Partili başbakanlara danışmanlık yapmış, siyasetçi, akademisyen ve kamuoyu araştırmacılarından oluşan bir grup var. Düzenli olarak araştırmalar yapıyor, sonuçları sadece aboneleriyle paylaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Temmuz sonu paylaştıkları raporu görme fırsatı buldum" diyen Zeyrek, şöyle devam etti: "AK Parti'nin oylarındaki ciddi erimeyi onlar da tespit etmişler ve analizlerinde AK Parti oylarının 2002 öncesine düştüğüne dikkat çekmişler. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın popülaritesi de AK Parti'nin üstünde olmakla birlikte, ciddi düşüşe geçmiş."