AKP’nin kurucularından Bülent Arınç'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yı İBB’ye başlatılan ‘terör soruşturması’ nedeniyle eleştirmesi AKP'li Mehmet Metiner’in tepkisini çekti. Metiner, “Arınç İmamoğlu üzerinden Sn. Soylu’ya saydırmış. İyi de İmamoğlu’na yönelik aynı eleştirileri Reis’in kendisi de yaptı. Anlayan varsa beri gelsin” dedi.

AKP’de İmamoğlu çatlağı: Mehmet Metiner’den Bülent Arınç’ın Süleyman Soylu eleştirilerine yanıt

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç'ın Süleyman Soylu’ya yönelik eleştirilerine eski AKP milletvekili Mehmet Metiner'den tepki geldi.

AKP'nin kurucularından olan, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığı 'özel teftiş' üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirmişti.

Yapılmak istenen şeyin hiçbir anlamı olmadığını vurgulayan Arınç, "Süleyman Soylu'yu yanlış bulduğumu ifade etmeliyim” diye konuşmuştu.

Arınç’ın söz konusu eleştirilerini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla eleştiren AKP’li Metiner ise “Arınç İmamoğlu üzerinden Sn. Soylu’ya saydırmış. Sn. Bahçeli’yi de eleştirmiş. Bunu da güya Reis’i savunmak adına yapmış. İyi de İmamoğlu’na yönelik aynı eleştirileri Reis’in kendisi de yaptı. Niçin sadece Soylu ve Bahçeli? Anlayan varsa beri gelsin!” ifadelerini kullandı.

İBB’YE ‘TERÖR’ SORUŞTURMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'de 'terörle iltisaklı' kişiler olduğunu söylemişti. İBB'ye konuyla ilgili resmi bilgi vermeyen İçişleri, önceki gün akşam saatlerinde soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Açıklamanın sosyal medya üzerinden yapılmasını eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün bir basın toplantısı düzenleyerek işleyişe tepki göstermişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aksine bugün yaptığı açıklamada teftişin Ekrem İmamoğlu'na yönelik olmadığını vurgulayan bir açıklama yapmıştı.