AKP’de kalanlar da birbirine girdi: Bakan ve Pelikancılar savaşı çıktı!

HABER MERKEZİ

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun ayrılıklarıyla kriz yaşayan AKP’de, partide kalanlar arasında da ekipleşme ve sert bir çekişme var. Yakın zamanda bir kabine değişikliği beklenirken Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Pelikan oluşumu tarafından hedef alındı. Bunun ardından Abdülhamit Gül ve Pelikan oluşumdan rahatsız olanlar karşı atağa geçti.

Numan Kurtulmuş ile HAS Parti’den transfer edilen ve daha sonra ‘yıldızı parlayan’ isimlerden olan Abdülahmit Gül, Pelikan oluşumunun hedefine girdi.

SABAH ATAK YAPTI

Albayrakların sahibi olduğu Sabah gazetesinin yazarı Dilek Güngör, dünkü yazısında birkaç gündür yargıda tuhaf işler olduğunu savunarak bazı FETÖ’cülerin yargıda yeniden kritik noktalara getirildiğini iddia etti. Güngör, FETÖ ile etkin mücadele eden hakim ve savcıların etkisizleştirildiğini söyleyerek, “Onların yerine telefonunda ByLock çıkanlar, sahte tanıklar üzerinden KOM Başkanlığı'nın illere yolladığı ByLock listelerinden isimlerini sildirenler, darbeci akrabaları olanlar vb. getirildi” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, bugün yaptığı açıklamada isim vermeden Sabah yazarı Dilek Güngör’e sert bir tonda yanıt verdi. Gül, “Gül, "Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın" ifadelerini kullandı.

KAVGA SOSYAL MEDYADA

Konu, sosyal medyada ise daha açık bir kavgayla kendini gösteriyor. Sabah yazarı Dilek Güngör’ün yazısına, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur ile Hilal Kaplan’ın kayınbiraderi olan Selman Öğüt’ten de destek geldi. Bu iki isim gibi daha birçok Pelikan yanlısı, Abdülhamit Gül’ü doğrudan hedef alan Twitter paylaşımları yaptı.

akp-de-kalanlar-da-birbirine-girdi-bakan-ve-pelikancilar-savasi-cikti-626404-1.

Abdülhamit Gül ekibi de, Pelikancıların hamlesine karşılık Twitter’da bir etiket çalışması başlattı. #AbdülahmitGülüYedirmeyiz etiketiyle yapılan kampanyada atılan mesajlar, adres verilmese de Pelikancıları hedef alıyor. Mesajların ortak noktası, Adalet Bakanı’na AKP içindeki bir grup (Pelikancılar) tarafından komplo kurulmaya çalışıldığı.

Twitter’daki etikete destek verenler arasında çok sayıda eski milletvekili, parti yöneticisi ve belediye başkanı da mevcut.

TAYYAR’DAN ‘ÇETE’ GÖNDERMESİ

Bu başlıkta yazanlardan birisi de AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar. Tayyar isim vermeden Pelikan oluşumu için ‘çete’ nitelendirmesi yaparak, “Tebrikler sevgili bakanım, tebrikler Gaziantep’in yiğit evladı. Biz sizi biliyoruz, mücadelenize şahidiz, parti içinde ve çevresinde kümelenmiş çete artıklarına sizi yedirmeyiz. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

akp-de-kalanlar-da-birbirine-girdi-bakan-ve-pelikancilar-savasi-cikti-626405-1.

Tayyar, bu mesajından bir gün önce (dün) ise Erdoğan’ı Saray’da ziyaret etmişti. Tayyar görüşmeyi, “Uzun bir aradan sonra bugün Külliye’ye konuk olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızla gündeme dair güzel bir sohbet oldu, görüşlerimizi sabırla dinledi. Sevgi, saygı ve hürmetle...” diye duyurdu.

Tayyar’ın bu görüşmede, parti içinde biriken rahatsızlığa dair aktarımda bulunduğu iddia ediliyor.

Kabine değişikliği beklenen günlerde Sabah gazetesinden Adalet Bakanı’na doğru yapılan bu salvo, muhalif ekiplerin birer birer ayrıldığı AKP’de kalanlar arasında ise sert iktidar kavgalarının yaşandığını göstermesi bakımından hayli dikkate değer.

ERDOĞAN NEREDE DURUYOR?

Ancak burada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrı da meselenin en önemli boyutunu oluşturuyor. Bu tavır ise geçen haftalarda kendini göstermişti. Ahmet Davutoğlu’nu Başbakanlık koltuğundan eden Pelikancılar, geçen haftalarda Erdoğan tarafından ziyaret edilmişti.

akp-de-kalanlar-da-birbirine-girdi-bakan-ve-pelikancilar-savasi-cikti-626406-1.