AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ani bir kararla AKP Genel Merkezi'nde yaptığı toplantının ardından partisine seçim talimatı verdi. AKP'de başlayan seçim hazırlığı kapsamında 'seçim beyannamesi' ve 'seçim manifestosunun içeriği' üzerinde çalışmalar yapılacak.

AKP'de seçim hazırlığı: Erdoğan'dan 'beyanname' talimatı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün ani bir kararla bazı bakan ve genel başkan yardımcılarıyla bir araya geldiği toplantının ardından AKP'de seçim hazırlığı başladı.

NTV'nin aktarımına göre; Erdoğan, kurmaylarına 'seçim beyannamesinin' hazırlanması talimatı verdi. Bu kapsamda 'seçim manifestosunun içeriği' üzerinde de çalışmalar yapılacak. Beyannamede vurgu 2053 ve 2071 vizyonları olacak.

Seçim çalışmaları kapsamında 20 yıllık AKP iktidarında yapılanlara dikkat çekilerek yeni vaatler sıralanacak. Ekonomiden dış politikaya, sağlıktan eğitime hangi alanda neler yapılacağı anlatılacak.

Teşkilat Başkanlığı ise yapılacak miting programları ve teşkilatların saha çalışmalarına ilişkin program hazırlayacak. Seçim İşleri Başkanlığı da sandık müşahitleri ve görevlilerinin tespiti ve bunların eğitimi için hazırlıklarını yapacak.

Tanıtım ve Medya Başkanlığı da seçim sloganları, müzikler ve görsel içerikler üzerine çalışma yapacak. Meclis'te hangi yasal düzenlemelere öncelik verileceği de değerlendirilen konular arasında.

ERDOĞAN PROGRAMINDA DEĞİŞİKLİK YAPMIŞTI

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, programında değişiklik yaparak dün AKP Genel Merkezi'nde bazı bakan yardımcıları ve genel başkan yardımcıları ile bir araya gelmişti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz ve Erkan Kandemir ile AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda seçim hazırlıkları gözden geçirilerek koordinasyon ele alınmıştı.

Seçim dönemindeki propagandaya ilişkin adımlar da bugünkü toplantıda masada olan konular arasında yer almıştı.