Gazeteci Barış Pehlivan; AKP içerisinde, partinin tüm genel ve yerel seçim kampanyalarını yöneten Erol Olçok'un yerine kimin getirileceği yönünde bir tartışma yaşandığını yazdı. Pehlivan; Erol Olçok'un görevine seçilecek kişinin ajansının kontrolünün kimde olacağının da tartışma konusu olduğunu ifade etti.

AKP'de 'yeni Erol Olçok kim olacak?' kavgası

Cumhuriyet gazetesi yazarı gazeteci Barış Pehlivan, AKP içinde yeni bir tartışma yaşandığını yazdı.

Pehlivan; "Menzil şeyhinin adını taşıyan kişiye özel kıyak" başlıklı yazısının "Merak ediyorum" kısmında, AKP'nin tüm genel ve yerel seçim kampanyalarını yöneten ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Erol Olçok'un yerine getirilecek ismin kim olacağı noktasının AKP'de kavgaya yol açtığını ifade etti.

Pehlivan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık seçim sathı mailine girdik” dedi.

Merak ediyorum, AKP’nin seçim sürecindeki en üstteki reklam ajansı ne olacak? Yani, iktidar için en kritik seçimde ana stratejiyi ve görev dağılımını kim belirleyecek? Kısacası, Erdoğan yeni Erol Olçok olarak hangi ismi seçecek?

Ve acaba, büyük paraların döneceği bu süreçte o ajans Fahrettin Altun etkisinde mi, yoksa Hamza Dağ’ın kontrolünde mi olacak? Peki, ya AKP’nin eski tanıtımdan sorumlu ismi Mahir Ünal’ın varlığı hissedilecek mi o ajans üzerinde?

Bu sorular şu an iktidar partisinde yoğun olarak konuşuluyor, hatta kavga nedeni bile oluyor, benden söylemesi..."

EROL OLÇOK KİMDİR?

Erol Olçok, 1987 yılında Arter Reklam Ajansı’nı kurdu ve siyasal tanıtım faaliyetine Refah Partisi'nin seçim çalışmalarıyla başladı. Ardından birçok kişisel aday kampanyası yaptı. Mehmet Ali Şahin’in 1987'deki adaylığı da bunlardan bir tanesi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinde bulunduğu dönem onunla basın danışmanı olarak çalıştı. O sırada Doğru Yol Partisi'nden (DYP) teklif aldı.

Tansu Çiller’e bir sunum hazırladı. 1999 seçimlerinde DYP’nin Türkiye genel seçim kampanyasını yaptı. AKP'nin kuruluş çalışmaları sırasında Erdoğan’ın birlikte çalışma teklifini kabul etti. Partinin isminin bulunmasından kuruluşuna kadar birçok konuda etkin rol oynadı. İktidar partisinin bütün genel ve yerel seçim kampanyalarını yönetti.

15 Temmuz 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki FETÖ yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü’nde 16 yaşındaki oğluyla birlikte hayatını kaybetti.

2018 seçimlerinde Erdoğan’ın, yakın arkadaşının yokluğunu fazlasıyla hissettiği konuşuluyordu.