ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK tarafından alıkonulan 13 kişinin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösteren AKP'li Ömer Çelik, "Bu tavır terörle mücadele değil teröre destektir" ifadelerini kullandı.

AKP'den ABD'nin Gara açıklamasına tepki: "Bu tavır terörle mücadele değil teröre destektir"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK tarafından alıkonulan 13 kişinin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "PKK'ya silah verirken adresini bilenler, PKK katliam yaptığı zaman adresini kaybediyorlar. PKK'nın her hareketini avuçlarının içi gibi bilenler, PKK vatandaşlarımızı öldürdüğü zaman katilin adını koymamak için gayret sarf ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Çelik, paylaşımında şunları kaydetti:

"NATO müttefiki Türkiye'nin hadiseye dair yaptığı açıklamaya rağmen ABD Dışişleri'nin ne tür bir doğrulama beklediği çok ağır bir soru işaretidir. Müttefiklik ilişkilerine taban tabana zıt olan bu açıklama utanç verici bir yaklaşımdır.

Türkiye, terör örgütü PKK ve tüm kolları ile amansız bir mücadele içerisindedir ve müttefiklerinden ilkeli bir destek beklemektedir. PKK terör örgütünü net şekilde lanetlemeyenlerin terörle mücadeleden bahsetmesi söz konusu olamaz."

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK tarafından alıkonulan 13 kişinin öldürülmesine ilişkin açıklama yapmıştı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı: “NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada yaşamını yitirenlerin ailelerine de taziyelerimizi iletiyoruz. Eğer, Türk sivillerin ölümünün, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği haberleri doğrulanırsa, bunu olabilecek en güçlü şekilde kınıyoruz.”