AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Pazartesi günü EYT ile ilgili teklifimizi Meclis Başkanlığımıza sunacağız" dedi. Akbaşoğlu, düzenlemenin detaylarının pazartesi saat 11.00'de açıklanacağını bildirdi.

AKP'den açıklama: Pazartesi günü EYT düzenlemesini Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM'de basın mensuplarının EYT'ye ilişkin yasa teklifine yönelik sorusunu yanıtladı.

Akbaşooğlu, EYT düzenlemesinin 30 Ocak Pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunulacağını açıkladı. Akbaşoğlu, düzenlemenin detaylarının da yine pazartesi günü saat 11.00'de basın toplantısı düzenlenerek açıklanacağını belirterek, "EYT düzenlemesinin neleri ihtiva ettiğini, nasıl bir kapsam içerisinde olduğunu kamuoyuna duyuracağız" dedi.

EYT'ye ilişkin kanun teklifi daha sonra Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Ardından Genel Kurul'da ele alınacak olan teklifin şubat ayında yasalaşması bekleniyor.

Düzenlemeden ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi yararlanacak. EYT'de yaş sınırı aranmayacak. 8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi olanlar için, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ayrımı gözetilmeyecek.

Bakan Bilgin’in açıklamasına göre ise EYT’liler ilk maaşlarını 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla alacaklar.