'Balık Ayhan' olarak bilinen Roman müzisyen Ayhan Küçükboyacı, Gelecek Partisi'ne katıldı. Küçükboyacı, 2011 yılında AKP'den aday adayı olmuştu.

AKP'den aday adayı olan 'Balık Ayhan' Gelecek Partisi’ne katıldı

'Balık Ayhan' olarak bilinen Roman müzisyen Ayhan Küçükboyacı Gelecek Partisi'ne katıldı. Küçükboyacı, parti yetki belgesini Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Sema Silkin Ün, Küçükboyacı ve Davutoğlu'nun birlikte çekildiği fotoğrafa yer vererek, "Sahne Emekçileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Müzisyen Ayhan Küçükboyacı ile sektör emekçilerimizin sorunlarının çözümü için politika üretmeye devam edeceğiz" notunu düştü.

AKP'DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU

Küçükboyacı 2011 yılında AKP'den milletvekili aday adayı olmuştu. Küçükboyacı'ya dönemin İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Semih Makaracı'dan sert tepki gelmişti. Makaracı, "Bu tarihten itibaren, kendini Roman halkının temsilcisi gibi gösteren Balık Ayhan'ın, Romanları hiçbir şekilde temsil edemediğini ve kendisini hiçbir şekilde desteklemediğimizi bildiririz" demişti.

Erdoğan'a hayranlığını geçmişte sıklıkla dile getiren Küçükboyacı, "Sen adamın kralısın, kasım Kasımpaşalısın" isimli şarkısını Cumhurbaşkanı için yazdığını söylemişti.