AKP'nin avukatları, "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu" suçlamasıyla Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Şık, katıldığı bir yayında "AKP'ye MHP'ye bırakmayacağız bu muhalefeti. Hepsi suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacak yapıdan bahsediyoruz. AKP bu nedenle kapatılacak ya! AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek bu dönem kapanırsa. AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak" demişti.

AKP'den Ahmet Şık'a 100 bin liralık tazminat davası

AKP avukatları aracılığıyla, TİP Milletvekili Ahmet Şık'a 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

AKP'nin avukatları tarafından asliye hukuk mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, Ahmet Şık'ın dijital ortamda yayın yapan bir kanaldaki açıklamalarında, AKP hakkında 'katlanılması mümkün olmayan suç isnadı ve iftiraların yer aldığı, AKP'nin 'kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu, söz konusu açıklamaların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği' iddia edildi.

AA'nın aktardığı habere göre, Ahmet Şık'ın, 'gerçek dışı iddialarla kamuoyunu yönlendirme ve toplum nezdinde partinin itibarını zedeleme kastıyla hareket ettiği, partinin kişilik haklarını alenen ihlal ettiği' ileri sürülen dilekçede, şu değerlendirmeye yer verildi:

"Davalı, müvekkil partinin, parti yöneticilerinin, üyelerinin ve tüzel kişiliğinin şeref ve haysiyetini zedelediği gibi, kamuoyu nezdinde müvekkil partiye karşı haksız isnatlarda bulunarak, olumsuz düşünceler geliştirme kampanyasına girişmiştir. Davalının amacı, müvekkil partiyi hukuka aykırı eylemlerin içinde olmakla suçlamak ve bu vesileyle müvekkil partinin itibarını sarsmaktır. Bu nedenle eylemin hukuka aykırılığı da açıktır. Dava konusu açıklamaların, davalının kusuru sonucu gerçekleştiğine dair herhangi bir tereddüt bulunmamaktadır."

'Partinin siyasi pozisyonu ve toplumdaki konumu gereği manevi değerlerinin açıkça zarar gördüğü' iddia edilen dilekçede, Ahmet Şık'ın 100 bin lira manevi tazminata mahkum edilmesi talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Şık Medyascope kanalında Ruşen Çakır'a konuk olduğu programda, olası hükümet değişikliğinde AKP'nin kapatılacağını ve üyelerinin bir kısmının yargılanacağını söylemişti.

Şık, "AKP'ye MHP'ye bırakmayacağız bu muhalefeti. Ki onlar darmaduman olacaklar. Hepsi suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacak yapıdan bahsediyoruz. Temiz olanları suça bulaşmayanları Meclis'te kalmaya devam etsin. Ama AKP bu nedenle kapatılacak ya! AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek bu dönem kapanırsa. AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak. Siyasi parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler" ifadelerini kullanmıştı.