AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın "HDP siyasi olarak kapandıktan sonra hukuken de kapanacaktır" sözlerine verdiği yanıtta, "Hukuken değerlendirme, bağımsız mahkemelerin konusu" dedi. Cahit Özkan yeni bir açıklama yaparak, "Burası siyaset kurumu. Siyaset kurumunun rekabeti sandıkta. 2023’te HDP’yi sandığa gömerek, tabela partisi haline getireceğiz" diye konuştu.

AKP'den AKP'li Özkan'ın 'HDP hukuken kapanacaktır' sözlerine yanıt

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın "HDP siyasi olarak kapandıktan sonra hukuken de kapanacaktır" sözlerini düzeltti.

Bostancı yaptığı açıklamada, "HDP ile ilgili bizim siyasi kanaatlerimiz, hukuken ise ancak yorumlarımız olabilir. Biz siyasetle ilgiliyiz. Hukuken değerlendirme, bağımsız mahkemelerin konusu" ifadelerini kullandı.

Bostancı açıklamasında, "HDP kapatılacak mı? Bunun cevabı siyasette değil hukuktadır" diye konuştu.

"CHP-HDP ilişkisi bakımından benim gördüğüm sorun şu" diyen Bostancı, "İki partinin yakın ilişkisi tamamen siyasi çıkar esasında bir iş birliği mahiyetinde. CHP, HDP'nin karmaşık konumu, demokrasi ile terör arasındaki belirsiz salınımı üzerinde herhangi bir değerlendirmede bulunmuyor, iş birliğine bir çerçeve koymuyor" iddiasında bulundu.

CAHİT ÖZKAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Cahit Özkan TBMM'de bugün yeniden basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının “Muhalefet yargıya talimat olarak eleştiri yaptı. Bir başvurunuz olacak mı?” sorusuna Cahit Özkan, şu yanıtı verdi:

“Burası siyaset kurumu. Siyaset kurumunun rekabeti sandıkta. Yani milletimizin gönlünü kazanmakla olur. Bu anlamda AK Parti siyaseti, kurulduğu günden bugüne kadar her daim milli iradenin hakimiyeti ve vatandaşlarımızın iradesinin ‘hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışıyla tam anlamıyla parlamentoda temsili anlayışını gerektirmiş ve bu çerçevede siyaset yapmıştır. Biz inşallah HDP’yi milletimizin bu rahatsızlığını bilerek, HDP’ye oy veren 6 milyon vatandaşımızın da HDP’den rahatsızlığını bilerek çalışmalarımızı yapıyoruz. 2023’te HDP’yi sandığa gömerek, tabela partisi haline getireceğiz ve Türk siyaseti tarihinde kardeşlik hukukuna kasteden, terörle arasına çizgi çekemeyen bu siyasi partiyi, siyaset tarihinin tozlu raflarına göndereceğiz.”

Cahit Özkan, dün Meclis’te düzenlediği bir basın toplantısında, MHP Lideri Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması çağrısına karşılık pozisyonlarının ne olduğuna dair soruya yanıt vermişti.

Özkan, “HDP hem siyasi olarak kapandıktan sonra hukuken de kapanacaktır. Yani milletimizin vicdanında kapanacaktır. Biz inşallah milletimiz nezdinde HDP’yi kapatacağız” ifadelerini kullanmıştı.