AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücrete ikinci kez zam yapılması talebine ilişkin, "Asgari ücretlilerin durumu ele alınacak" dedi. 3600 ek gösterge hakkında ise Akbaşoğlu, "Bu yılın ilk yarısına kadar 3600 ek göstergeyle ilgili kanuni düzenlemenin çıkacağını ifade etmek isterim" dedi.

AKP'den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretlilerin durumunun ele alınacağını ifade etti. 3600 ek gösterge hakkında konuşan Akbaşoğlu, "Bu yılın ilk yarısına kadar kanuni düzenlemenin çıkacağını ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Emin Akbaşoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeye ilişkin olarak konuşan Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" ifadelerini kullandı.

"Bu yılın ilk yarısına kadar kanuni düzenlemenin çıkacağını ifade etmek isterim" diyen Akbaşoğlu, "EYT'li kardeşlerimizle helalleşeceğiz, ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız" diye konuştu.

Sözleşmeli personellerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu, "Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesini yaptı.