AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Ayasofya'nın baş imamı Mehmet Boynukalın'a, "Sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte!" dedi.

AKP'den Ayasofya'nın baş imamı Boynukalın'a: "Siyasi polemiklerin içinde olmanız herkesi üzmekte"

AKP'den yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Ayasofya'nın baş imamı Mehmet Boynukalın'a uyarı geldi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sn @M_Boynukalin Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte!" dedi.

Turan açıklamasında, "Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

akp-den-ayasofya-nin-bas-imami-boynukalin-a-siyasi-polemiklerin-icinde-olmaniz-herkesi-uzmekte-855612-1.

AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKİYOR

Boynukalın, bugün yaptığı açıklamada, "Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir. Önceki tivitim biraz da bununla ilgilidir" ifadelerini kullanmıştı.

Yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Boynukalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: "Sizin için kısasta hayat vardır" ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Boynukalın, "Ey insanlar! Şüphesiz, biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık ve tanışasınız diye sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerliniz ona karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz, Allah en iyi bilen ve her şeyden haberdar olandır (Hucurat suresi 13)” demişti.

akp-den-ayasofya-nin-bas-imami-boynukalin-a-siyasi-polemiklerin-icinde-olmaniz-herkesi-uzmekte-855610-1.

Boynukalın ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerinden biri olan laikliğin yeni anayasada yer almamasını istemişti. Boynukalın, Twitter hesabından, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” ifadelerini kullanmıştı.

akp-den-ayasofya-nin-bas-imami-boynukalin-a-siyasi-polemiklerin-icinde-olmaniz-herkesi-uzmekte-855611-1.