AKP’den istifa eden Kütahyalı esnaf Adalet Bayrakkaya, CHP’ye katılarak 90 bininci yeni kadın üye oldu. Bayrakkaya, yaşananların canlarına tak ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu ise “Seçime az kaldı, sabredin” dedi.

AKP’den ayrılan yurttaş CHP’ye katıldı: “Canımıza tak etti”

Ekonomik kriz nedeniyle AKP’ye yönelik eleştiriler artarken, son olarak AKP üyeliğinden ayrılan Adalet Bayrakkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka'nın katıldığı törenle CHP’ye katıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP’ye geçiş yapan 90 bininci yeni kadın üye Bayrakkaya’yı makamında ağırlayarak rozetini taktı. Ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu ekonomik krize dikkat çekti.

“Üst tabaka her geçen gün zenginleşirken, olan halka oluyor” diyen Kılıçdaroğlu, bu sorunları çözeceklerini ve kaynakları doğru şekilde kullanacaklarını belirterek, “Kaynak doğru yerde, doğru şekilde kullanıldığı takdirde yaşanan bu ekonomik krizi çözeceğiz. İnsanların en temel ihtiyaçlarına ulaşması lüks olmayacak. Seçime az kaldı, sabredin” mesajı verdi.

Bayrakkaya ise AKP’den neden istifa ettiğine yönelik konuştu. Yaşananların artık canlarına tak ettiğini ifade eden Bayrakkaya, “Eşimle birlikte 1994 yılından bu yana Kütahya’da esnafız. Son birkaç yıldır yaşadığımız ekonomik zorluğu daha önce hiç yaşamadık. Biz esnaf olarak bu haldeyken işsiz vatandaşları düşünemiyorum bile” ifadelerini kullandı.

“AKP ‘ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN’ ANLAYIŞINDA”

Yeni kadın üyeyi dinledikten sonra esnafın yaşadığı zorluklara değinen Kılıçdaroğlu, “Kasaya yansıyan bir alım olmadığını, zorda olan esnafın sürekli eleman çıkarmak zorunda olduğunu biliyoruz. Bu sorun sadece Kütahya’ya özgü değil, maalesef ülkenin genelinde yaşanıyor” şeklinde konuştu.

En alt gelir gurubundakilerin ise temel gereksinimlerini bile karşılayamadığını işaret eden CHP Genel Başkanı, “AKP hükümetinin ‘Altta kalanın canı çıksın’ anlayışı yüzünden vergi adaletsizliği en çok alt kesimi etkiliyor.”