AKP Sözcüsü Ömer Çelik, BMGK'nin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın aldığı 'Kapalı Maraş bölgesinde bir bölümün daha açılması" kararını kınanmasına tepki göstererek "Tümüyle reddediyoruz" dedi.

AKP'den BMGK'ye tepki: Tümüyle reddediyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın aldığı 'Kapalı Maraş bölgesinde bir bölümün daha açılması" kararını kınanmasına tepki gösterdi.

Çelik, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “KKTC’nin Maraş açılımının ikinci aşamasına dair BMGK Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayı tümüyle reddediyoruz. Bu açıklama Rum-Yunan ikilisinin asılsız iddialarına dayanmaktadır” dedi.

Uluslararası toplumun adada iki kesimli federal çözümün artık seçenek olmadığını görmesi gerektiğini söyleyen Çelik, “KKTC’ye yönelik haksızlıklara son verilmelidir. KKTC’nin sunduğu yapıcı ve gerçekçi öneriyi destekliyoruz. Kıbrıs meselesine dair yegane adil ve kalıcı çözümün Türk halkının eşit egemenliği ve statüsüne dayalı bu çözüm olduğuna inanıyoruz. KKTC vardır ve var olacaktır” diye kaydetti.