AKP yine skandal bir önergeye imza atarak, tecavüzcünün mağdurla evlenmesi durumunda cezasının ertelenmesini öngören bir teklif verdi. Önerge Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. CHP ve MHP'nin karşı çıktığı önerge salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. CHP'li Hürriyet: Bu önerge ile 12 yaşındaki kız çocuğu bile tecavüzcüsüyle evlendirilebilir

AKP'den 'Çocuk tecavüzcüyle evlendirilsin' önergesi

HABER MERKEZİ

TBMM Genel Kurulu'nda AKP yine skandal bir önergeye imza attı. AKP'liler tecavüzcü ile mağdurun evlenmesi durumunda tecavüzcünün cezasını erteleyen yasa önergesi verdi. Önergenin görüşülmesi teklifi sert tartışmaların ardından akşam saatlerinde Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

CHP ve MHP'nin itirazlarına rağmen AKP'nin son dakikada Meclis'te oylattığı önergenin görüşülmesi yine AKP'lilerin oylarıyla kabul edildi.

Önergenin oylamalarında ise iki turda da 184 oy sayısına ulaşılamayınca önergenin görüşülmesi Salı gününe bırakıldı.

CHP'li Hürriyet: 12 yaşındaki kız çocucuğu bile tecavüzcüsüyle evlendirilebilir

BirGün'e konuşan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "Çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere zorla erken evlendirilmelerin önü açılacak. Önergede yaş sınırı bile yok. Bu önergeye göre 12 yaşındaki kız çocuğu bile tecavüzcüsüyle velendirilebilir. Evlilikten kaynaklı failin ceza almasının önüne geçiliyor. Bu düzenlemeyi geçirmemek için çalışıyoruz" dedi.

Önergenin tam metni şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesinz ve teklif ederiz.

"(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkıdaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suçqan azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir"

akp-den-skandal-onerge-cocuk-tecavuzcusuyle-evlenirse-ceza-dussun-210821-1.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Önerge kamuoyu tarafından duyulur duyulmaz büyük tepki topladı. Twitter'da önergeye tepki olarak #TecavüzMeşrulaştırılamaz etiketiyle on binlerce tweet atıldı.