İBB Meclisi AKP Grubu daha önce karşı çıktığı yeni Halk Ekmek büfeleri konusunda geri adım attı. İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, yeni büfelerin "şehit, gazi aileleri ve engellilere" verilmesi koşuluyla talebe destek olacaklarını söyledi.

AKP'den geri adım: 142 Halk Ekmek büfesi talebine üç şartla destek veriyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, 142 Halk Ekmek büfesi talebi için belirli şartlar dahilinde yetki vereceklerini söyledi.

Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezindeki meclis toplantısı öncesi konuşan Göksu, 142 yeni Halk Ekmek büfesinin açılmasına yetki vereceklerini söyledi.

Halk Ekmek büfeleriyle ilgili olarak İBB yönetimi ve CHP grubunun manipülasyon yaptığını savunan Göksu, "İBB yönetiminden yeni Halk Ekmek büfeleri ile ilgili teklif beklerken CHP grubundan teklif geldi. Biz buna rağmen kabul edip, komisyona havale ettik. İBB Başkanlık makamına da 'Bu büfelere gerçekten ihtiyaç var mı?' diye sorduk. Cevabını beklemeden bugün 142 tane büfenin açılmasına yetki veriyoruz." diye konuştu.

Büfelerin açılması için üç şartları olduğunu belirten Göksu, büfelerin "şehit, gazi aileleri ve engellilere" verilmesini istediklerini bildirdi.

Halk Ekmek'in geçen günlerde 40 mobil araç kiralayarak ekmek dağıtmasını eleştiren Göksu, bunun aylık 600 bin TL maliyeti olduğunu ve bu ekmeklerden 10 bin tanesinin çöpe gittiğini öne sürdü.

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, yeni uygulamaya konulan 'mobil halk ekmek büfeleri'ni, “Her şey reklam için” diyerek eleştirmişti. İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise AKP Grubu'na “Halkın ucuz ekmeğe ulaşması sizi neden rahatsız ediyor” diye seslenmişti.