AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Güney Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis'in "Osmanlı İmparatorluğu hayali peşinde koşan küstahlar var" dediğini aktararak, "Bir kişinin böyle bozuk ağızla konuşması zihniyetinin ne kadar bozuk olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

AKP'den Güney Kıbrıs lideri Anastasiadis'e tepki

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Güney Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis'e tepki gösterdi. Anastasiadis'in "Osmanlı İmparatorluğu hayali peşinde koşan küstahlar var" dediğini aktaran Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'ye yaptığı bu saygısızlığı aynen iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, garantör ülkelerin de katılımıyla 5+BM formatında düzenlenen gayriresmi Kıbrıs konulu konferansa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, "Rum tarafının uzun zamandır yürüttüğü taktik var. 'Sürekli olarak masaya oturalım, uzlaşmadan uzak duralım. Türkiye'nin hak ve menfaatlerini örseleyelim, bunu Türkiye ve KKTC kabul etmediği zaman AB'ye şikayet edelim' diye yaklaşımları var" ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis'e tepki gösteren Çelik, "Anastasiadis paskalya bayramı vesilesiyle yaptığı açıklama müzakere zeminini tahrip ettiğini ortaya açık konuyor. 'Osmanlı İmparatorluğu hayali peşinde koşan küstahlar var' diyor. Bir kişinin böyle bozuk ağızla konuşması zihniyetinin ne kadar bozuk olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

Çelik, şöyle devam etti: "Aşırı ve maksimalist talepleri kabul görmediği için, KKTC eşit egemenlik hakkını talep ettiği için büyük bir çılgınlık içinde bu konuşmaları yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'ye yaptığı bu saygısızlığı aynen iade ediyoruz."

LİBYA ZİYARETİ

Libya ile ilgili yürüyen işler olduğunu belirten Çelik, "Kritik aşamalar ciddi şekilde geçiliyor. Hafter'in toplu mezarlarla sembolize edilen cinayetlerin geriletilmesinden sonra arkasındaki güçlerin de belli oranda Fransa gibi mesela başka bir çizgiye kaydıklarını görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın Libya'nın toprak bütünlüğü konusunda hassasiyeti çok yüksek. Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, MİT Başkanlığımız oraya bir ziyarette bulunuyorlar" ifadelerini kullandı.

MISIR'A HEYET GİDİYOR

Mısır'la ilgili yeni mekanizmalar oluşturmaya çalıştıklarını belirten Çelik, "Dışişleri'nden bir heyet oraya gidiyor. Akdeniz'deki gaz aramayla ilgili anlaşmalar gibi konuların konuşulması gerekiyor. Mısır'la Türkiye arasında diyalog çalışmasının performanslı bir şekilde dönüştürmesine yönelik ziyaret olarak görebiliriz. Senkronize olarak düşünmemek lazımdır, iki ayrı konu olarak düşünmek lazımdır Libya ile Mısır konusunu" diye konuştu.