AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'de Suriye ordusunun açtığı ateş sonrası 5 askerin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklamalarda bulundu

AKP'den İdlib açıklaması

İdlib'de 5 askerin yaşamını yitirmesine yönelik açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Gözlem noktalarından çekilmek gibi bir durum söz konusu değildir" diye konuştu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"SALDIRILARA KARŞILIK VERİLECEK"

"Gözlem noktalarından çekilme gibi bir şey söz konusu değildir. Saldırılara misliyle karşılık verilmeye devam edilecektir."

"Gelinen noktada kararlılık en üst düzeydedir. İdlib'de çatışmaları engellemek için, sınır güvenliğini sağlamak için, TSK terörle mücadele çerçevesinde üzerine düşeni başarıyla sürdürmektedir."

"İdlib'de gözlem noktaları var. Astana Süreci çerçevesinde, Soçi çerçevesinde meşru bir yapı olarak durmaktadır. Rejimin gözlem noktalarına saldırıları söz konusudur. En yoğun şekilde, saldırıyı gerçekleştiren hedefler ateş altına alınmıştır. Hedefler tahrip edilmiştir, şehitlerimizin kanı yerde kalmamıştır. Ateş altına alma faaliyeti sürmektedir. TSK kaç hedefi ateş altına alındığıyla ilgili, Milli Savunma Bakanlığı gereken bilgileri açıklayacak."

"Gelişmeler takip ediliyor. Cumhurbaşkanımız ilgili kurumlara talimat vermiştir. Bölgedeki insani felaketin önüne geçilmesi için, varlığımız bir teminattır. Rejim sivillere ve altyapıya yönelik saldırılar gerçekleştirerek, tüm mutabakatları çiğnemektedir."

"Rus heyetiyle şu ana kadar somut bir sonuca varılamadı."

PUTİN'LE GÖRÜŞME

"Putin ile görüşmesi her zaman mümkündür. İhtiyaç duyulduğunda buradan da talep olabiliyor. Heyet ile görüşmeler devam ediyor. Bir sonuç yok. TSK bu çekilmeyi sağlamak için gereken çalışmayı yapacaktır. Rejimin İdlib’e veya başka alanlara gitmesine müsamaha gösterilmeyecektir. İhlal ettiği çizgiden geri çekilene kadar TSK görevi icra edecektir."

KUDÜS AÇIKLAMASI

"Kudüs konusu bizim ilgilendiğimiz en önde gelen konulardandır."