AKP, ilk kez oy kullanacak 6 milyon genç seçmen için bir dizi hazırlık yaptı: Üniversitelere stand açılacak, Erdoğan buluşmalar düzenleyecek.

AKP'den ilk kez oy kullanacak gençler için özel hazırlık

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda konuşulanlar yandaş medyaya aktarıldı.

TRT Haber'in haberine göre Erdoğan, toplantıda enflasyonla mücadele mesajı verdi. Erdoğan, yılbaşında memura, emekliye, çalışanlara yapılacak ücret artışının önemine değinerek, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da memuru, emekliyi emekçiyi fiyat artışlarına ezdirmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, ocak ayında yapılacak ücret artışları ile çalışanların alım gücünün iyileştirileceğini söyledi.

GENÇLER İÇİN HAZIRLIK

Habere göre ilk kez oy kullanacak 6 milyon seçmenle ilgili çalışmalar da gündemdeydi. Erdoğan, "Gençlere yönelik tüm projelerinizi hayata geçirin" dedi. Eylül ayı itibarıyla saha çalışmalarına hız verilmesi talimatı verildi.

Bu kapsamda AKP Gençlik Kolları, ilk kez oy kullanacak seçmenin yoğunlaştığı ilçelerde çalışma yürütecek.

Nüfusu 100 binin üzerindeki ilçeler için özel çalışma yapılacak. Kampüse hoş geldin kampanyası yoğunlaşacak. 207 üniversite önünde AKP teşkilatları stant açacak.

Lise son sınıf öğrencileri için de ev ziyaretleri yapılacak.

Erdoğan, gençlerle buluşmaları artırma kararı alarak, "Gençlerle daha çok buluşacağız" dedi.

Haziran 2023 seçimlerine kadar en az 10 gençlik buluşması gerçekleştirilecek. İlk buluşma, eylül ayının ikinci haftasında olacak. Yeni buluşmalarda farklı ve renkli yeni bir konsept kullanılacağı ileri sürüldü.