AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kadına yönelik erkek şiddetini önlemek isterken saldırganın ölümüne neden olan Kadir Şeker'le ilgili açıklamalarda bulundu

AKP'den Kadir Şeker açıklaması

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Konya'da kadına yönelik erkek şiddetini engellemek isterken, Özgür Duran isimli saldırganın ölümüne sebep olan Kadir Şeker ile ilgili "Soruşturma aşamasında olan bir konu hakkında, 'Şöyledir, böyledir' diyerek bir şeyler söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim ama bütün Türkiye hassasiyetle buradan adaletin gerçekleşmesini ve gerçekten birisine yardım ederken bu sonuçla karşılaşan Kadir'in bu yargılamada bir şekilde kurtulmasını bekliyor" dedi.

"İlmi ve İçtimai Yönleri ile İskilipli Mehmed Atıf Efendi" sempozyumuna katılmak için Çorum'a giden Kurtulmuş, Çorum Valiliği'ni ziyaret etti.Burada yaptığı konuşmada Kurtulmuş, Konya'da kadına şiddeti engellemek isterken saldırganın ölümüne neden olan Kadir Şeker ile ilgili bir soruya da yanıt verdi.

Kurtulmuş, Kadir Şeker'e ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Devam etmekte olan bir soruşturma var. Bütün Türkiye'nin çok hassas şekilde takip ettiği bir dava olacaktır. Adaletin yerini bulmasını biz de temenni ediyoruz. Tabii mahkeme safhasında, soruşturma aşamasında olan bir konu hakkında, 'Şöyledir, böyledir' diyerek bir şeyler söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim ama bütün Türkiye hassasiyetle buradan adaletin gerçekleşmesini ve gerçekten birisine yardım ederken bu sonuçla karşılaşan Kadir'in bu yargılamada bir şekilde kurtulmasını bekliyor. Dolayısıyla soruşturma devam ediyor. Vakit var, soruşturma zaman alacaktır."

AA