AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu ticareti' ile ilgili eleştirilene ilişkin "Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türk siyasi hayatının en vahim ve utanç verici açıklamalarından birine imza attığını görüyoruz. Başlı başına utanç verici bir iftiradır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun polis ve jandarma teşkilatından açık şekilde özür dilemesi gerekir" açıklaması yaptı.

AKP'den Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilk tepki

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, "Milletvekillerimizin bölgeleriyle ilgili konuları ele aldık. Çeşiteli siyasi konulardaki değerlendirmeleri ele aldık. Milletvekillerimiz hem sahadaki çalışmaları hakkında yaptıkları tespitlerle ilgili bilgi verdiler. Hem de önümüzdeki dönemde, 2023 seçim yılı, seçimlere dönük olarak yapacakları çalışmalar ayrıntılı biçimde değerlendirilmiş oldu" ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN'DAN SEÇİM TALİMATI

Erdoğan'ın AKP'li vekillere seçim talimatı verdiğini dile getiren Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız, seçime kadar kesintisiz bir çalışma takvimi talimatı verdi. Teşkilat başkanlarımız ve tabii ki bundan sonrasında seçim işleri başkanlığımız bütün bu çalışmaları kesintisiz bir biçimde sürdürecek. Zaten teşkilatlarımız sürekli sahada, bundan sonrasında daha yoğun bir şekilde seçime kadar olan süreçteki çalışmalarla ilgili olarak yapılması gerekenler hakkında Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık. Bu toplantı ile birlikte, milletvekillerimizle yaptığımız toplantı halkası tamamlanmış oluyor" şeklinde konuştu.

MAHİR ÜNAL'IN İSTİFASI

Çelik ayrıca, "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleriyle Cumhuriyet'i hedef alan Mahir Ünal'ın gelen tepkiler üzerine AKP Grup Başkanvekilliğinden istifa etmesine ilişkin de konuştu.

Çelik, şunları kaydetti:

"Dün, bazı görev değişiklikleri oldu. Sayın Mahir Ünal'a şimdiye kadar yaptığı hizmetler ve katkılardan dolayı grupbaşkanvekili olarak teşekkür ediyoruz. Özlem Zengin arkadaşımız aday gösterildi, yeni grupbaşkanvekili seçimimiz çarşamba grup toplantımızdan sonra gerçekleşecek. Özlem Hanım'dan boşalan, aday olduğu için kendisi, biliyorsunuz Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığına Belgin Hanım görevlendirildi. Arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz."

KILIÇDAROĞLU TEPKİSİ

Çelik, açıklamalarının devamında da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur. Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" açıklamasıyla ilgili değelendirmelerde bulundu.

Çelik'in açıklaması şöyle:

Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de cari açığın kapatılması için uyuşturucu ticaretine göz umulduğu ya da ticaret yapıldığı gibisinden, belki de Türk siyasi hayatının en vahim ve utanç verici açıklamalarından birine imza attığını görüyoruz. Tabii burada bir diğer boyutu da şu, demokrasilerde ana muhalefet partisi son derece kritik bir organdır, vazgeçilmez bir işlev ifade eder. Sayın Kılıçdaroğlu'nun böylesine bir organın işlevini yerlerde sürünecek hale getirmesini üzülerek izliyoruz.

Polis ve jandarma teşkilatımıza dönük olarak bu onurlu teşkilatlarımızın uyuşturucu ticareti yaptığından ya da göz yumduğundan bahsetmek başlı başına utanç verici bir iftiradır. Bunu söyleyen kişinin bu iftira ömrü boyunca yapışacaktır. Son derece ayıptır yakışıksızdır, provakatiftir. Doğrusunu söylemek gerekirse biz uyuşturucuyla ya da diğer suçlarla mücadele edildiğinde hedef alınan örgütlerden duyduğumuz sözlerin ana muhalefet liderinden ortaya çıkmasını ibretle izliyoruz. Bu son derece yakışıksız olmuştur.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun polis ve Jandarma teşkilatımızdan açık bir şekilde özür dilemesi gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bu provokasyon yakın zamanda TSK'ya dönük olarak 'kimyasal silah kullanıyor' diye atılan iftira halkasının yeni bir utanç verici devamıdır. Bir siyasi partinin içerisinde TSK'ya 'kimyasal silah kullanıyor' diyen bir vekil olacak, buna dönük hiçbir tutum alınmayacak, sadece yapılan açıklamada 'böyle konular ulu orta konuşulmaz' dediler. Şimdi ise Genel Başkan, teşkilatlarımızın uyuşturucu ticareti yaptığını, buna göz yumduğunu, üstelik bunu cari açık kapatmak için yapıldığını iddia eden utanç verici bir iftirayı ortaya koyuyor. Bunu milletimize arz ediyoruz.

Türkiye siyasi tarihinde pek çok yanlış söz söylenmiştir fakat bu kadar utanç verici şekilde Türkiye'nin güvenlik kurumlarını hedef alan, utanç verici sözler bir Genel Başkanın ağzından bu derece yoğunlukta duyulmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği sözün nereye gittiğine dikkat etmesi gerekir.

Türk silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığını iddia ettiler, aynı zamanda CHP milletvekilleri mahkeme bastılar, milletvekili sıfatı taşıyan kişiler bizzat eşkıyalık yapıyorlar. Bunun Meclis basmaktan ne farkı var. Şimdi de tutmuş polis teşkilatını ve jandarma teşkilatına uyuşturucu satmaktan, uyuşturucu kaçırmaktan bahseden utanç verici bir iddiayla yüzünü çeviriyor."

'BAŞÖRTÜSÜ' DÜZENLEMESİ: "TAKVİM YARIN NETLEŞECEK"

Çelik, başörtüsü anayasa değişikliği Partilerle görüşme olacak mı sorusuna şu cevabı verdi;

“Cumhur ittifakı olarak ortak bir çalışma yürütüyoruz. Adalet Bakanı’mız Bekir Bozdağ Bey, MHP’den bu çalışmayı yürüten Fethi Yıldız'la bir araya gelecekler, yarın takvim netleşecek Bazı siyasi partilere ziyaretler olacak bu ziyaretler çerçevesinde istişare edilecek onların da görüşleri alınacak. Cumhur ittifakı olarak bir araya gelindiğinde bunun kararı netleşmiş olacak.”

REFENDUM GELECEK Mİ?

Çelik, başörtüsü ile ilgili düzenlemede referandumun gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

“Temel hak ve hürriyetlerle ilgili düzenleme yapıyoruz. Bir de aile kurumunu güçlendirilmesi korunması milletin temeli olan bir müessesesini değerlerinin refahının korunması ile ilgili bir düzenleme önerisi getiriyoruz. Zaten bunun referanduma gitmesi halinde çok ezici bir çoğunlukla geçebilecek bir düzenleme. Netice itibariyle bunun Meclist'en geçmesini arzu ediyoruz. Ama onun dışında bir seçenek ortaya çıkarsa da bunu referanduma götürülmesinden, millete sunulmasından herhangi bir çekince bir söz konusu olmaz.”

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASININ ASKIYA ALINMASI

Tahıl koridoru için güçlü bir çalışma olduğunu söyleyen Çelik, ”Arkadaşlarımızın içeride bulunma sebebi bu toplantı ile ilgili çeşitli milletvekillerimizin çeşitli sektörlerle ve ilerle ilgili gündeme getirdiği konular var. Onlarla ilgili anlık bir takım çözümler üretmek üzere bakın arkadaşlarımız toplantıda. Fakat bu toplantı spesifik olarak tahıl koridoru meselesi ile ilgili bir gündem yok. Tahıl kurudur anlaşmasına cumhurbaşkanımız büyük bir diplomatik emek sarf etti bundan. Bundan bütün Dünya, özellikle fakir halklar büyük yarar gördü. Bunun askıya alınmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Müşterek hareket merkezi hala Rus yetkililer bulunuyor. Hem cumhurbaşkanımız hem bakanlar düzeyinde anlaşmanın yeniden işlerlik kazanması için her türlü çaba sarf edilecek. Şu anda gelinen noktanın geçici olmasının temenni ediyoruz, bununla ilgili güçlü bir çalışma var” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, dün yayınladığı video mesajda, "Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı. O kadar müsrifce harcadılar ki beytülmale el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, yayınladığı video mesajda, Türkiye'deki uyuşturucu ve özellikle metamfetamin tehlikesinin boyutlarına değinen ve iktidarın ekonomik başarısızlıklarına karşı her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumduğunu ve uyuşturucu paralarının cari açık için kullanıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı.

Sosyal medya hesabından yayınladığı video mesaj ile Kılıçdaroğlu’nu gündem değiştirmeye çalışmakla suçlayan Soylu, suç duyurusunda bulunacaklarını ve konuya ilişkin tazminat davası da açacaklarını bildirerek, Kılıçdaroğlu’nu açıklamalarını kanıtlamaya çağırmıştı.

Soylu, "Yakanı bırakmayacağız. İftiralarını yanına bırakmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.