AKP'den MYK sonrası açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor.

Çelik, yerel seçimlerde Cumhur ittifakının devam edip etmeyeceği konusunda ise, "Bu ittifakın kıymetli olduğunu hep söylüyoruz. Yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağını henüz değerlendirmedik" dedi.

Çelik'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

- Hangi belediyelerin yatay hangi belediyelerin dikey mimariyi özendirdiğini takip ediyoruz. Genel seçimlerde ortaya çıktığı gibi millet bahçeleri ve millet kıraathanelerinin hayata geçirilmesi, şehirlerin hayat kalitesini artıracak yeni siyaset biçimleri olarak takip ediliyor. Yerel seçimlerle ilgili hazırlıkları güçlü bir şekilde gündemi aldık. Sahip olduğumuz belediyelerde başarıyı, sahip olmadığımız belediyeleri de takip ediyoruz.

- Gündemimizde af konusu yok, daha önceki pozisyonumuzu koruyoruz. Konuyla ilgili tartışmaları izliyoruz ama bizim gündemimizde yok.

- Macron'un açıklamalarını hayretle takip ediyoruz. Türkiye ne zaman güçlü bir dış politika izlerse Türkiye'ye hemen İslamcılık ve Osmanlıcılık etiketini yapıştırıyorlar. Kullandığı kavramlara hakim olmadığını zannediyorum. Bunlar orta düzeyde oryantalist yaklaşımlardır.

- Hollandalı siyasetçi Wilders, faşist kelimesini tamamen hak eden birisidir. Hollanda, ifade özgürlüğü kapsamında Wilders'a yönelik bir şey yapamadığını söylüyor. Hollanda hükümetinin Wilders'ın söylediklerini yakışıksız bulmasını takdir ediyoruz, ancak ifadelerinin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi bu ırkçı kafaların daha çok destek bulmasına neden oluyor. Bu kişilerin DAEŞ liderlerinden bir farkı yoktur, iki tarafa da aynı muamele uygulanmalıdır.

- Bir annenin evladına duyduğu özlemden daha büyük bir acı olamaz, hepsine hürmet ediyoruz. Bu davaların bir kısmı sonlandırıldı, bazı kişiler mahkûmiyetler aldı. Yavaş yavaş 2010’dan itibaren ise burası annelerin vicdanlarını temsil eden bir platform olmaktan, terör örgütlerinin yuvası olmaya başladı. Anaların acılarına her zaman kapımız açıktır. Ancak buranın gittikçe terör propaganda merkezi haline dönüşmesi sonucunda, bu önlemleri almamız gerekmiştir. Bu annelere karşı bir tutum değildir, oradaki terör gruplarının burayı bir eylem alanı haline getirmesine bir operasyondur. Annelerin acısını istismar ederek terör propagandasının yapılmasına müsaade edilmeyecektir, bu alan bundan sonra bu amaçla kullanılmayacak. Bundan sonra İstiklal Caddesi gibi yerlerde bu eylemlere izin verilmeyecektir. Bu AK Parti bile olsa müsaade edilmeyecek.