AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Millet İttifakı'nın "parlamenter sisteme geri dönme" vaadine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turan, ""Millet İttifakı kazansa bile, parlamenter sisteme geri dönmenin artık imkanı kalmamıştır" dedi.

AKP'den 'parlamenter sistem' açıklaması: Millet İttifakı kazansa bile...

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Millet İttifakı'nın "parlamenter sisteme geri dönme" vaadi karşısında, "Millet İttifakı kazansa bile, parlamenter sisteme geri dönmenin artık imkanı kalmamıştır" iddiasında bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Millet İttifakı'nın "parlamenter sisteme geri dönme" vaadine ilişkin konuşan Turan, "Sayın Akşener, ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi eskimiştir, değişmelidir’ tarzı ifadelerde bulundu. Daha ötesine giderek, bir algı ile beraber, sözüm ona, olmaz ya, Millet İttifakı seçimleri kazansa, kazandığı gün sanki parlamenter sisteme geri dönülecekmiş gibi meseleyi değerlendirdi. Bu millet yanlış yapmadığından dolayı liderini, AK Parti’yi Cumhur İttifakı’nı asla yalnız bırakmadı, yanlış yapmadı. O yüzden de Cumhur İttifakı, yeni dönemde de bu ülke yönetiminde bir numaralı ekip olarak işin başında olacak" ifadelerini kullandı.

"Ancak teorik olarak değerlendiriyorum" diyen Turan, şunları söyledi:

"Millet İttifakı kazansa bile, parlamenter sisteme geri dönmenin artık imkanı kalmamıştır. İnsanlar, tüm dünya milletleri, tüm ülkeler, demokratik gelişim içinde değerlendirildiğinde, aldığı bir hakkı geri verme örneği yok. Örneğin tek partili sistemden çok partili sisteme geçtiğimizde, öyle bir çalışma yapalım ki tekrar çok partiliden tek partili sisteme geçelim, imkanı olmadığı gibi; parlamenter sistemden de halkın direkt oy verme anlamına gelen başkanlık sisteminden geri dönüp eski sisteme geçme imkanı, ihtimali, dünyada olmayan bir örnek."

(ANKA)