AKP Sözcüsü Ömer Çelik, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. Seçimin 14 Mayıs'ta olacağını belirten Çelik, "Seçimin 14 Mayıs'ta yapılması artık kesinleşti" dedi.

AKP'den seçim açıklaması: "14 Mayıs'ta yapılması artık kesinleşti"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsveç'te Türkiye’nin büyükelçilik binasının önünde aşırı sağcı ve ırkçı politikacı Rasmus Paludan'ın Kuran yakmasıyla ilgili konuşan Çelik, "İsveç Başbakanı diyor ki; bu eylemleri yapanlar bizim NATO'ya üye olmamızı engeliyor. Bunlar sizi engelliyorsa ve siz buna karşı bir şey yapamıyorsanız tabii ki bir zaaf söz konusu. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makeninin yakılmasını biz kabul etmeyiz' dediler, ama bundan sonra bütün eylemleri ifade özgürlüğüne sokuyorlar" dedi.

Çelik, Türkiye-İsveç gerginliğinin ardından Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik müzakerelerinin iptal edilmesiyle ilgili, "Masada ilerleme değil, gerileme var. Bu noktaya getiren İsveç'in kendisi oldu. İsveç verdiği hiçbir sözü tutamadı. Bu çerçevede o toplantının yapılmasının bir anlamı yok. Finlandiya bu konuda kendisini pozitif yönde ayrıştırmak istiyor. Onun için NATO ile konuşacak. Finlandiya ve İsveç iki ayrı bir ülke. Finlandiya terör konusunda doğru adımları attıktan sonra tabii ki İsveç'ten kendisini ayrıştırmış olur" ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Seçim takvimine ilişkin açıklama yapan Çelik şunları kaydetti:

"Seçimin 14 Mayıs'ta yapılması artık kesinleşti. Burada esas olan muhalefet Meclis'e önem verilmesi gerektiğini söylüyor. Tabii ki Meclis önemlidir. Türkiye Meclis'i dünyada önemli bir yere sahiptir. Tüm Meclis'ler savaş sonucu kurulmuştur fakat bizim Meclis'imiz savaşa komuta etmiştir. Türkiye demokratik tecrübeye sahip bir ülke. Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yaptı. 14 Mayıs'ı telaffuz ederek. Türkiye büyük bir olgunlukla bu seçimi gerçekleştirebilecek yetkiye sahip. En çok sandık güvenliği söyleniyor. Bütün siyasi partilerden temsilciler, vatandaşlar sandıkların başıdna olacak. Güvenlik sorunu yok. Kurallara uygun bir şekilde sandık başında görevini gerçekleştirenlere teşekkür ettik.

"SÖZ MİLLETİNDİR" SLOGANI

Burada enterasan bir şey vardır. Cumhurbaşkanımızıın siyaset yapma biçimi CHP'yi dönüştürdü. Cumhurbaşkanımız CHP liderine Demokrat partinin ilkesini söyletmiş oldu. Her seçime giderken patronunuz millettir. Her seferinde bunu ifade edersiniz. Burada millete atıf yapmak. Kampanyamız güçlü bir şekilde hazırlanıyor. Bunlar Türkiye Yüzyılı şemsiyesi altında oluyor. Bizim beyannamemiz vardır. Manifestomuz çıkar ve kampanyamız olur. Ana sloganı Cumhurbaşkanımız açıkladığında göreceğiz. Cumhurbaşkanımızın mitinglerinde adım adım slogan ve kampanya açıklanacak."

AKP'Lİ ŞENEL YEDİYILDIZ'IN SÖZLERİ

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı överken kullandığı ve büyük tepki çeken “Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" ifadeleri sorulan Çelik, "Asla doğru bulmadığımız bir ifade. Kendisi de özür dileyip bir açıklama yaptı. Böyle bir ifadeden üzüldük doğrusu" yanıtı verdi.

MHP İLE ORTAK LİSTE OLACAK MI?

Cumhur İttifakı ortağı MHP ile AKP'nin seçime ortak liste ile girip girmeyeceği yönündeki soruyu da cevaplayan Çelik, şunları söyledi:

"Bizim seçim işleri başkanımızla, MHP seçim işleri başkanıyla gayet uyumlu bir çalışma yapılıyor. Bu bahsettiğiniz konu ile ilgili henüz bir gündem olmadı. Bu yenilenme ve tecrübeyi çok iyi koruyan bir partiyiz. Bir yandan bu siyasi birikimlerimizi aktarabilecek, taşıyabilecek arkadaşlarımızın korunması, aynı zamanda yeni enerjiler bu denge...Burada kurumsallaşmış mekanizmalarımız var. Anketlerle sorarız. Daha sonra bu listeler konuşulur. Bizim açımızdan neyin ne zaman yapılacağı açık bir takvimle ilerliyor."