AKP'den seçim barajı açıklaması

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekilleri ile toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ünal, bundan sonra 6 toplantının daha gerçekleşeceğini belirterek "Hem illerin sorunları hem Türkiye'nin meseleleri hem AK Parti'nin, hem önümüzdeki süreçte karar verilmesi gereken hususlarda milletvekillerimizin görüşleri alındı" dedi.

Ünal seçim barajı ile ilgili olarak da, "Hepsiyle ilgili çalışmalar şu anda yürütülüyor. Biz de AK Parti olarak düşüncelerimiz sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

Ünal'ın açıklamaları:

Daha önce düzenli olarak sayın Genel Başkanımız milletvekilleri ile bir araya geliyordu. Tekrar Genel Başkanlığa dönmesi ile birlikte, AK Parti grubu ile tekrar, genel merkezimizde bir araya geldiler. Genel merkezimizde bugün 11 ilin 50 milletvekili ile bir araya geldi. Hem illerin sorunları hem Türkiye'nin meseleleri hem AK Parti'nin, hem önümüzdeki süreçte karar verilmesi gereken hususlarda milletvekillerimizin görüşleri alındı. Bugünkü toplantınıın devamı gelecek. Biz bundan sonra 6 toplantı daha gerçekleştireceğiz. Grup başkanvekillerimiz, parti genel sekreterimiz, genel başkanımızın katılımı ile milletvekillerimiz ile bir araya gelinip değerlendirmeler yapılmıştır bugün.

SEÇİM BARAJI

Özel olan bir konunun öncelikli olarak tartışılması, bu meseleyi karşılıklı olarak tartışmaları ve değerlendirmeler, değerlendirmeler sonucunda bir karara varılmasıdır. Çalışma yürütüyoruz, genel başkana sunulacak.

Bizim bu konudaki görüşümüz de kamuoyu ile paylaşılacak. Siyasi partiler de konuşacak ve bir nihai karara varacaklardır. Bu bizim için yeni bir konu değil. Biz 2012 yılında bir çağrıda bulunduk, bunu müzakere edelim diye çağrıda bulunduk. O gün herhangi bir karşılık bulmadı çağrımız. Hepsiyle ilgili çalışmalar şu anda yürütülüyor. Biz de AK Parti olarak düşüncelerimiz sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşacağız.