AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, seçim tarihine ilişkin, "Burada konuşulan tarihler var. Bu tarihlerden bir tanesi Cumhurbaşkanı'mız karar aldıktan 60 gün sonra seçime gidilecek şekilde değerlendirilebilir. Yani bu tarihlerin hepsi hem parti içerisinde konuşuluyor hem Cumhur İttifakı olarak değerlendirmelerimizi yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

AKP'den seçim tarihine ilişkin bir açıklama daha

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, seçim tarihi konusunda "İstiyoruz ki bu iş hazirana kalmasın. Hazirandan önce, bayram sonrası seçime gidelim, sandık milletimizin önüne gelsin, milletimizin iradesi tecelli etsin" dedi.

Kandemir, A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Seçimin ne zaman yapılacağına ilişkin soruya Kandemir, seçimlerin tarihinin belli olduğunu ancak birkaç gerekçeyle güncellemenin gerekli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Kandemir, yaz aylarında okulların kapandığını, insanların Anadolu'ya gittiğini, tatile çıktığını hatırlattı.

"Bu kapsamda seçim tarihini, hazirana kalmadan, millet iradesi sandığa tam olarak yansıyacak şekilde güncellemenin makul olduğuna inandıklarını" dile getiren Kandemir, bu konuda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkisi olduğuna, isterse bunu kullanabileceğine işaret etti.

"DEĞERLENDİRMELER GENEL BAŞKANLARA İLETİLECEK"

Seçim tarihi güncellemesinin makul olduğuna inandıklarını belirten Kandemir, şunları kaydetti:

"Burada konuşulan tarihler var. Bu tarihlerden bir tanesi Cumhurbaşkanı'mız karar aldıktan 60 gün sonra seçime gidilecek şekilde değerlendirilebilir. Yani bu tarihlerin hepsi hem parti içerisinde konuşuluyor hem Cumhur İttifakı olarak değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Karşılıklı heyetler değerlendirmelerini yaptıktan sonra, bu değerlendirmeler genel başkanlara iletilecek. Ama istiyoruz ki bu iş hazirana kalmasın, hazirandan önce, bayram sonrası inşallah seçime gidelim, sandık milletimizin önüne gelsin, milletimizin iradesi tecelli etsin."