AKP Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Genel seçimler öncesi belediye başkanlarından aday olabilmek için istifa edenler olacak mı, olacaksa bu süreç nasıl işleyecek?" sorusuna, "O konuda bir prensip kararı alınacak. Devam edeceğiz. Ama temel prensibimiz herkesin işine devam etmesi, belediye başkanlarımızın üstlerine almış oldukları görevi hakkıyla yapmaları" ifadelerini kullandı.

AKP'den vekil olmak isteyen belediye başkanları hakkında açıklama

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Altılı Masa'yı hedef aldı.

"Gözüken 6 kişi masa üstünde. Masanın altında yedinci, sekizinciler arada başlarını çıkarıyorlar" iddiasında bulunan Özhaseki, "Onlarla beraber toplanıyorlar, dağılıyorlar. Temel fikir yine Recep Tayip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. 'Siz ne yapacaksınız kardeşim. Ekonomide ne düşünüyorsunuz. Sosyal olaylara nasıl bakıyorsunuz. Siyaset gündemine sizler ne yenilikler getirmeyi düşünüyorsunuz' dediğimizde hiçbir cevap yok. En basit konularda bile birbirine düşecek orada yedili grup var" ifadelerini kullandı.

VEKİL OLMAK İSTEYEN BAŞKANLAR

Özhaseki, bir gazetecinin "genel seçimler öncesi belediye başkanlarından aday olabilmek için istifa edenler olacak mı, olacaksa bu süreç nasıl işleyecek?" sorusu üzerine ise şöyle konuştu:

"O takvimlendirme daha başlamadı. MYK'da karar almadık. Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşeceğiz. O konuda bir prensip kararı alınacak. Devam edeceğiz. Ama temel prensibimiz herkesin işine devam etmesi, belediye başkanlarımızın üstlerine almış oldukları görevi hakkıyla yapmaları. Geçtiğimiz 2015 seçimlerinde MYK bir karar aldı. O da istisnası bendim. Çünkü 21 yıla vurmuştu benim başkanlığım. 'Sadece sen istifa edip milletvekilliğine aday olabilirsin' dediler. Öyle gelmiştim. Yeni istisnalar olur mu? Bunları hep tartışacağız önümüzdeki günlerde."