AKP Genel Merkezi, Diyarbakır’da 12 İlçe başkanının istifasını istedi, 3 İlçeye ise atama yaptı.

AKP, Diyarbakır’da 12 ilçe başkanın istifasını istedi

Duyarbakır’da Sur, Eğil ve Çüngüş ilçe başkanlıklarına atama yapan AK Parti Genel Merkezi, Diyarbakır İl Başkanlığı’na yazı göndererek Bağlar, Yenişehir, Lice, Kulp, Hazro, Bismil, Silvan, Çınar, Ergani, Kayapınar, Hani ve Dicle ilçe başkanlarının da istifasını istedi. Ankara’ya çağrılan 12 ilçe başkanının istifa etmesi bekleniyor.

BUDAK KARAR GENEL MERKEZE AİT

Tigris Haber’den Norşin Öncel’in haberine göre, AKP Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, “Genel merkezimiz 12 İlçe başkanımızın istifasını istedi. Bu tamamen genel merkezimizin almış olduğu bir karardır. Ancak şuan İlçe başkanlarımız görevlerinin başındadır. Genel merkezimiz kısa süre içinde alacağı kararları kamuoyu ile paylaşır” dedi.

3 İLÇEYE ATAMA YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Merkezi, merkez Sur ilçesi ile Eğil ve Çüngüş İlçe Teşkilatlarına Parti Genel Merkezi tarafından atama yapmıştı. Merkez Sur İlçesi AKP İlçe Başkanlığına Murat Unat, Eğil ilçe Başkanlığına Mehmet Zeki Uçar ile Çüngüş İlçe Başkanlığı görevine ise Zübeyir Arslanca getirildi. Atanan İlçe başkanları, yetki belgelerini, teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in elinden almıştılar.