AKP, engelleri artırıyor
Fotoğraf: AA

BirGün ANKARA

AKP döneminde hak kaybına uğrayan kesimlerden engelliler hakkında bir çalıştaya imza atan CHP, yayımladığı sonuç bildirgesinde iktidara gelmeleri durumunda eğitim, sağlık ve fırsat eşitliği konularında adım atılacağını bildirdi.


CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Engelliler Çalıştayı’na ilişkin sonuç bildirgesini tamamladı. Eşitsiz bir ortamda yaşamını sürdürmeye çalışan engellilerin hak kaybına uğradığı bildirilen bildirgede, CHP iktidarında atılacak adımlar anlatıldı. AKP’nin toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi engellilere de “zorluk çıkardığı” kaydedilen bildirgede, temel politika hedeflerine vurgu yapıldı.

40 BİN MEZUN BEKLEMEDE

Çalıştay kapsamında, Engellilerle İlgili Sağlık Kurulu Raporları ve Tıbbi Bakım Hizmetleri Hakkında Komisyon da kurularak engelliler hakkında bir çalışma yürütüldü. Çalışmada öne çıkan tespitler şöyle:

Tıbbi Bakım ve Sağlık Kurulu raporlarının süreli olarak yenilenmesi uygulamasından vazgeçilmeli.
Askere alma amaçlı verilen sağlık kurulu raporlarının diğerlerinden ayrılması ve TSK bünyesinde oluşturacak sağlık birimlerinden verilmesi sağlanmalı.
Mevcut durumda evde bakım uzmanı olarak istihdam edilenlerin sayısı sadece 200. Oysa iki yıllık meslek yüksek okullarından mezun olan 40 bin evde bakım teknisyeni, evde bakım uzmanı olarak istihdam edilmeyi beklemekte.
Tıbbi Bakım ve Sağlık Kurulu raporları ayrı bir uzmanlık olarak tanımlanmalı ve bu konuda görevli uzman hekimlere ek ödenek verilmeli.