AKP Gençlik Kolları Başkanlığı, Konya'daki bir grup lise öğrencisine "Adana Gençlik Festivali'ne gitmeye hak kazandınız" mesajı atarak parti mitingine götürdü. Eğitim-İş Sendikası, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada "Bu olayın sorumlularından hukuki zeminde hesap soracağımızı herkesin bilmesini isteriz" ifadelerini kullandı.

AKP Gençlik Kolları Başkanlığı, öğrencileri 'festival' diye AKP mitingine götürdü

AKP Gençlik Kolları Başkanlığı, Konya'nın Altıntekin ilçesindeki lise öğrencilerini "Adana Gençlik Festivali'ne gitmeye hak kazandınız" mesajıyla AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Adana'da düzenlenen 'gençlik şöleni'ne götürdü.

Sözcü'nün haberine göre, öğrencilere atılan mesajda Altıntekin Gençlik Kolları Başkanı Raşit Yıldız'ın ismi yer aldı.

Fotoğraf: SözcüFotoğraf: Sözcü

Altınekin Kaymakamlığı ve Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü konuyla ilgili açıklama yapmaya davet eden Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit şunları söyledi:

"Konya'nın Altınekin ilçesine bağlı Ali Esmehan Tekelioğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine Altınekin AKP Gençlik kollarından ‘Adana Gençlik Festivali'ne gitmeye hak kazandınız' diyerek mesaj atılmış siyasi parti mitingine götürülmüştür.

Bir siyasi parti gençlik teşkilatı çocuklarımızın özel olması gereken cep telefonu numaralarını nereden bulmuştur? Altınekin ilçesinden hangi okullardan, kaç lise öğrencisi kandırılarak bu akıl almaz organizasyona dahil edilmiştir?

Altınekin Kaymakamı, Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü derhal bu konu hakkında açıklama yapmak zorundadır. Ancak asıl izahat vermesi gereken adres, Konya AKP İl Başkanlığıdır.

Temennimiz odur ki bu gidişle yakında okuma bayramı adı altında ilkokul öğrencilerinin de kandırılmasıdır. Eğitim-İş sendikası olarak bu akıl almaz olayın peşini bırakmayacağımızı, bu olayın sorumlularından hukuki zeminde hesap soracağımızı herkesin bilmesini isteriz."