AKP Genel Başkan Yardımcısı: MİT, TIR'larını ÖSO'ya gönderdi

AKP Siirt milletvekili adayı ve partinin Dışişleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Hatay ve Adana'da Suriye'deki cihatçı gruplara mühimmat taşıdığı şüphesiyle durdurularak arana MİT TIR'larının Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) gittiğini itiraf etti.

OdaTV'nin haberine göre, Siirt’te esnaf ziyaretine çıkan AKP milletvekili adayı Yasin Aktay, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Vatandaşların AKP'nin IŞİD'e destek verdiği ve MİTTIR'larıyla IŞİD'e silah taşındığı şeklindeki suçlamaları üzerine ise Aktay hükümeti savunarak, “MİT TIR'larını ÖSO’ya gönderdi” dedi.

Oysa Aktay, TIR'ların durdurulmasının ardından neler taşıdığı konusunda herhangi bir bilgisi olmadığını iddia etmişti. Hükümet ise ısrarla söz konusu TIR'larda Türkmenlere insani yardım gönderildiğini savunmultu.

Ancak geçen sene ise iddialar ile ilgiliAnayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun bir yorumu büyük yankı uynadırmıştı. Kuzu, Twitter üzerinden bir mesajla TIR'ların Suriye'ye silah taşıyabileceğini söyleyerek, "Velev ki bu TIR’larda MİT, Suriye’de her gün bombalar atılan Özgür Suriye ordusuna, ya da Bucak Türkmenlerine silah taşıyor! Neresi gayrı vicdani?" demişti.

AKP'nin yaşananları "büyük bir ihanet" diye nitelemiş, geçtiğimiz hafta ise TIR'ları arama emri veren Jandarma Komutanı ve dört savcı tutuklanmıştı.